Yuji Horii, maker van de saga van Dragon Quest, ter gelegenheid van de aankomst op Nintendo Switch van de eerste drie historische hoofdstukken, gedeeld op het profiel Twitter official van het spel een bericht gericht aan iedereen die voor het eerst de drie oude avonturen beleeft. Hier is de vertaling van het oorspronkelijke bericht.

 

"Groeten aan iedereen die de Erdrick-trilogie opnieuw zal ontdekken! Hier is Yuji Horii!

Ik ben heel blij dat Dragon Quest, Dragon Quest II: Luminaries of the Legendary Line en Dragon Quest III: The Seeds of Salvation beschikbaar zijn op moderne consoles. Als ik erover nadenk, is de 1986 het jaar dat de eerste Dragon Quest in Japan uitkwam, en ik zal nooit vergeten hoe speciaal dat jaar voor mij was. Het hele ontwikkelingsteam had geen idee wat te verwachten, maar was zeer ontroerd om de nieuwe en onbekende franchise te zien uitgroeien tot een met een gepassioneerde fanbase. Het was geweldig om een ​​hele lange rij fans te zien wachten om Dragon Quest III in de winkels te boeken!

Nu het al de 2019 is, hebben we veel prestaties gevierd, waaronder het 30-jubileum en de release van veel Dragon Quest-games. Het ontwikkelingsteam heeft verschillende aanpassingen en verbeteringen aangebracht om deze ongelooflijk populaire klassiekers voor moderne generatie hardware te optimaliseren, zodat spelers er op tv-schermen van kunnen genieten op precies dezelfde manier als de originele fans op de Famicon deden in de 1986. Maar vandaag kun je ook games meenemen!

Of je nu een nieuwe speler bent of terugkeert naar de serie, hier begon de magie van Dragon Quest. Ik hoop dat de retro-gameplay je een glimlach oplevert terwijl je het epische avontuur speelt in de schoenen van de held. Dank aan alle westerse fans die onze avonturen hebben verwelkomd, en tot slot wil ik je eraan herinneren dat het leven een RPG is, dus veel plezier!

Met liefde,

De game-ontwerper van de Dragon Quest-serie, Yuji Horii "

 

Wie vind het originele bericht van Yuji Horii. De eerste drie hoofdstukken van Dragon Quest zijn digitaal beschikbaar in de Nintendo eShop. Hun uitgang valt samen met die van de Definitieve editie van Dragon Quest XI: Echoes of a Lost Era.