Blijkbaar ook de Amerikaanse eigenaren van de Nintendo Switch Lite kan deelnemen aan de class action die door de onderneming tegen Nintendo (Amerikaanse divisie) is ingesteld Schoorstenen, Schwartz Kriner en Donaldson-Smith, als ze hebben geleden aan de helaas beroemde "Joy-Con Drift"

Sommige consoles hebben last van dit probleem dat ertoe leidde dat een van de twee sticks na langdurig gebruik centrering verloor, waardoor de stick zelfs in de rustpositie "driftte" en je kunt natuurlijk begrijpen dat dit een enorm probleem is voor de spelers.

Blijkbaar is het probleem echter niet beperkt tot de basis Nintendo Switch, maar een diepgaande analyse van de componenten van de Nintendo Switch Lite toonde aan dat zelfs de laatste last zou kunnen hebben van de Joy-Con Drift.

Het ergste is dat Nintendo kennelijk op de hoogte was van het probleem, maar om de beloofde productietijden voor Switch Lite te respecteren, besloot het de hardware met dit probleem te laten zonder het te corrigeren.