Frogwares, de ontwikkelingsstudio achter zoveel games over het personage van Sherlock Holmes, heeft gepubliceerd een oprechte boodschap waarin hij zijn uitgever beschuldigt, Focus Home Interactive, om enkele van zijn spellen van de online shoplijsten te hebben verwijderd. Dat niet alleen, blijkbaar de uitgever weigert ook de spelcode terug te sturen naar de studio.

De keuze zou te wijten zijn aan een bedrijfsbeleid van Focus Home Interactive, volgens welke het bedrijf de spelcode en het eigendom van de bovengenoemde niet retourneert als deze niet te koop zijn in hun catalogus. Dit is het geval bij veel games van Frogwares, aangezien het publicatie- en distributiecontract tussen de twee bedrijven nu is verlopen en niet is verlengd. Frogwares hij wilde weer eigenaar worden van zijn creaties, wat hij deed Focus Home Interactive weigert te verlenen.

Als de beschuldigingen van Sherlock Holmes-spelontwikkelaars waar en waar waren, zouden we worden geconfronteerd met een potentieel geval van diefstal van intellectueel eigendom. Frogwares vroeg om hulp van iedereen die hen kan helpen en enige invloed op het probleem kan hebben. We zullen zien of het beroep zal worden beantwoord en of de beschuldigingen van de makers van veel avonturen op de Engelse detective wettig en nuttig zullen blijken voor hun zaak.