Mario Kart Tour het is de laatste mobiele game gebaseerd op enkele van de meest iconische franchises van Nintendo. Het racespel, na de eerste week in digitale winkels, heeft i al bereikt 90 miljoenen totale downloadswordt vandaag de meest gedownloade mobiele game van de grote N.

Dit is geen verrassing, want Mario Kart is een van de meest populaire series ooit. Succes is ook te danken aan de aanzienlijke sociale impact van het spel. Mario Kart Tour heeft zelfs veel leuke en populaire memes en clips van gameplay gegenereerd die op Twitter en Instagram draaien.

Het nieuws van het grote succes van het spel het gaat vergezeld van een aantal echt opmerkelijke statistieken. Hoewel het spel bijvoorbeeld gratis te downloaden is, hebben spelers al meer uitgegeven $ 12 miljoen voor in-app aankopen. Dit plaatst Mario Kart Tour op de derde plaats in de lijst van mobiele titels van Nintendo in termen van totale uitgaven door gamers. Bovendien, 90 miljoen downloads, 36,5 miljoen komen uit iOS, terwijl Android het grootste deel van de downloads vertegenwoordigt, met een totaal van 53,5 miljoen.