Duke Nukem-componist 3D, Bobby Prince, opende officieel een rechtszaak tegen Randy Pitchford, Valve en Gearbox Software.

Prince gedurende zijn carrière als componist, produceerde hij de soundtracks voor verschillende games zoals Doom, Doom 2, Wolfenstain 3D en Duke Nukem 3D. Bobby beweert dat de nummers die hij schreef voor de 2016 werden gebruikt Duke Nukem 3D: 20 Anniversary World zonder enige vergoeding te ontvangen, bovendien zonder toestemming.

Prince leverde een lang document af aan de rechtbank van het US District Court, specifiek in Tennessee. Op dezelfde plaats beschreef de advocaat van Prince hoe in de 1996, dezelfde muziek verscheen in Duke Nukem 3D dankzij een nauwe overeenkomst met Apogee.

De licentie die is afgesproken met Apogee spreekt van beperkt gebruik van de rechten op de nummers en dat het bedrijf Prince 1 $ moet betalen voor elke verkochte eenheid van het spel.

Op een gegeven moment in het verhaal leren we over de komst van Gearbox Software, die de rechten op verschillende delen van de game Duke Nukem 3D kocht, waar het bedrijf volgens Prince zijn liedjes in de bijgewerkte versie van de titel exploiteerde.

Bobby vertelde ook over zijn pogingen om met Randy Pitchford te praten om de royalty's voor de muziek te bespreken, maar Pitchford's enige antwoord was: "Ik denk erover na", maar dat zal de gametracks niet verwijderen. Prince heeft na dat antwoord nooit een vergoeding ontvangen.

De componist probeerde ook met Valve te praten, maar het bedrijf was niet erg behulpzaam.

"Valve heeft elke verwijderingskennisgeving genegeerd en dus elke immuniteit op grond van de Millennium Copyright Act ingetrokken door illegale kopieën van de muziek te blijven distribueren, hoewel hij wist dat Mr. Prince het auteursrecht van dezelfde had"

Nu hebben de betrokken partijen 21 dagen om de aanklachten te beantwoorden. Zodra nieuwe ontwikkelingen hierover aankomen, zullen wij u op de hoogte houden. In de tussentijd weet je wat de redenen zijn geweest Ninja om van Twitch te gaan om op Mixer te eindigen? Laten we het samen bekijken.