AMD staat voor de midden-lage band met zijn nieuwe voorstel: deRX 5500 en zijn mobiele metgezel RX 5500M.

De RDNA-architectuur bij 7nm is daarom ook gedaald in een versie met lager vermogen in vergelijking met RX 5700 en RX 5700XT, om een ​​heel eenvoudig doel te vervullen: spelen in Full HD (1920 × 1080) met hoge details in moderne games. AMD plaatst deze kaart in zijn marketingcampagne tegen GTX 1650 van Nvidia, zowel voor het desktopmodel als voor het mobiele model.

De keuze om Nvidia's 1650 als vergelijking te gebruiken, lijkt een beetje misleidend. De RX 5500 heeft een TDP van 150W, tegen de 75W van de GTX 1650. We gaan powerboards vergelijken die duidelijk anders zijn en daarom is het duidelijk dat de RX 5500 veel krachtiger is. Volgens het bedrijf moeten we tot 37% meer prestaties verwachten. Voor een dubbele consumptie. Niet echt een leuke advertentie voor zijn 7nm-technologie. In vergelijking met kaarten van zijn eigen familie, zou de 5500 RX hogere 27% prestaties moeten hebben dan de 480 RX met een lager 20% verbruik.

Het is duidelijk dat deze kaart alle functies van de oudere zussen ondersteunt: de Radeon Anti-Lag, de adaptieve verversingssnelheid van Freesync en de FidelityFX-slijpfilters.

De vergelijking zal echter pas echt zin hebben zodra de definitieve prijs en de releasedatum bekend zijn onbekend. We weten gewoon dat het op de planken in de vierde kwartaal jaar. de RX 5500 zou de beste aankoop voor het middensegment kunnen zijn en daarmee de concurrentie in het bredere marktsegment nieuw leven inblazen.