Nog een maand tot de komst van de langverwachte Death Stranding, het nieuwe werk van Hideo Kojima dat al lang geleden om over jezelf te praten. Hoewel het zo weinig mist, is de informatie hierover niet zo veel en de verklaringen van de Kojima doen niets anders dan verwarring en maken de spelers nieuwsgieriger, maar er is iets duidelijk gezegd: onze acties en beslissingen hebben invloed op het leven of de dood van sommige personages.

In de loop van eeninterview in feite sprak de maker en maker van Death Stranding over deze mogelijkheid door een echt voorbeeld te maken, dat in zekere zin zou kunnen zijn spoiler:

Er is een personage dat onder de grond leeft, hij is ziek en heeft medicijnen nodig en Sam kan ze naar hem toe brengen. Dit gebeurt in het begin en is praktisch verplicht als de eerste quest, maar daarna kun je doorgaan in het spel en totaal andere paden nemen. In elk geval is het mogelijk om terug te keren en de medicijnen naar de ouderen te brengen, luisterend naar zijn verhalen uit het verleden en dus meer te leren over hun overlevering.

Aanvankelijk kan het eenvoudig zijn, maar doorgaan met het verhaal Sam zal steeds verder weg gaan en sommige spelers vergeten of willen niet terug naar de man om hem medicijnen te geven. Als er teveel tijd verstrijkt, zal de man echter eenmaal terug op de plaats dood zijn en dit zal een verbinding met het personage creëren.

Dit is slechts een voorbeeld, waarschijnlijk het minst belangrijke, van de mogelijkheden die het biedt Death Stranding en de invloed die onze acties zullen hebben in het spel. Wat denk jij Je geeft er de voorkeur aan vrij te zijn om na te denken over je avontuur of hethet leven van andere mensen op hun schouders hebben stimuleert het je meer?