Sony aangekondigd op PlayStation-blog dat is de volgende grote update voor PlayStation 4 komt deze week aan en brengt een aantal belangrijke wijzigingen met zich mee.

De update in kwestie, die in juli de bèta-fase is ingegaan kunt u veel grotere partijen hosten dan voorheen. De limiet van 8 mensen verdubbelt naar 16. Bovendien zal het ook introduceren betere netwerkconnectiviteit en audiokwaliteit.

Maar dat is niet alles, want het komt ook Remote-play voor Android 5.0 en latere versies. Afspelen op afstand is al beschikbaar op iOS, maar nu kunnen Android-spelers hun games zelfs op de smartphone uitzenden. Ook de ondersteuning van de controller voor mobiele apparaten, geïntroduceerd voor iOS-apparaten vanaf iOS 13, wordt uitgebreid en zal beschikbaar zijn voor spelers in het bezit van apparaten met Android 10.

Een update-uitroldatum is nog niet aangekondigd, maar Sony heeft bevestigd dat alle 4 PlayStation-eigenaren deze tegen het einde van de week zullen ontvangen.