De avonturen van de drie helden bereiken hun vierde incarnatie. Trine 4 - The Nightmare Prince, ontwikkeld door Frozenbyte, aangekomen op alle consoles en op pc, klaar om je te puzzelen. Ik heb al eerder de kans gekregen om de titel te bemachtigen, zelfs als ik met een testopbouw een kleine preview heb geschreven die je hieronder kunt vinden linken in deze dagen kreeg ik eindelijk de code van de definitieve versie. Als ik al met een voorlopige versie de mogelijkheid had om de kwaliteit van het product te testen, begon de test van de volledige titel met een geest die al met al positief was. In godsnaam waren de twijfels echter aanwezig, maar deze waren bijna volledig weggevaagd. Dus maak je klaar om te lopen op de touwen van Zoya, terwijl je schuilt met het schild van Pontius en maak kubussen, bollen en platen met Amadeus proberen hun ergste nachtmerries onder ogen te zien.

Trine 4
Hallo meneer Tasso.

Na het behandelen van het artefact dat de titel aan het derde hoofdstuk gaf, moet het trio dit keer de vreselijke nachtmerries van de prins onder ogen zien Selius, begiftigd met magische krachten, helaas niet controleerbaar, die de materialisatie van angsten mogelijk maken, niet alleen van de prins, maar ook van de mensen om hem heen. We moeten daarom beginnen met het achtervolgen van de prins door bossen, moerassen en besneeuwde bergtoppen, en ook een handje geven aan de personages die we ontmoeten - raak niet in de war door te denken dat het secundaire missies zijn omdat ze dat in feite niet zijn - en probeer een drankje te maken, ook bedankt om krachtige magische wezens te helpen, om aan de ongelukkige dromer te geven. de trama, zelfs tijdens het spel, ontwikkelt het nooit meer dan dit en blijft het altijd gedempte toon, zacht en zonder enige draai, dan verschijnen flat en zeker beetje geïnspireerd. De poging om het geheel te verrijken met letters, te vinden binnen de verschillende niveaus en die het algehele beeld enigszins verbeteren, lijkt echter sympathiek te zijn. Maar je zult snel vergeten: het sap van de game is elders te vinden.

Ok, misschien is de confrontatie met de goochelaar geen verstandige zet

Gedurende het avontuur verwerven de helden altijd nieuwe vaardigheden en worden ze bekrachtigd door een vaardigheid boom enigszins mager. Het is verdeeld in twee: aan één kant zijn er de essentiële vaardigheden, automatisch verworven op bepaalde punten in het spel, die vervolgens kunnen worden verbeterd. Verbeteringen die echter vrij irrelevant lijken. Houd er rekening mee dat ik er maar een paar heb ontwikkeld zonder dat ik dan een concrete bonus krijg: kortom, als deze mogelijkheid niet was opgenomen, zou niemand het hebben gemist. Deze verbeteringen zijn vervolgens puur gericht op het verbeteren van de offensieve of defensieve capaciteiten, nuttig in Combattimenti dat het definiëren van kopiëren en plakken met elkaar misschien een gunst is. Af en toe, in de loop van het niveau, zijn we bezig met korte gevechten tegen een kleine groep vijanden, meestal verdeeld in elementaire spinnen, wolven, boogschutters en bommenwerpers. De verscheidenheid aan vijanden is bijna onbestaand en zelfs het bereiken van de laatste niveaus, het uitdagingsniveau is altijd op lage niveaus.

Trine 4
Een koorddanser!

Het onderwerp betreffende de omgevingspuzzels. Hierop is het hele Trine 4-voorstel gebaseerd. Om ze beter onder ogen te zien, moet je leren hoe je jezelf kunt bevrijden verschillende mogelijkheden aangeboden door de personages en ze samen weven. Er zijn dus situaties waarin we er één zijn touw gemaakt door Zoya, deflettiamo met schild van Pontius een lichtstraal naar een bloem toe terwijl wij zijn beschermd door een plaat gemaakt door Amadeus en eerder gepositioneerd. Hieraan worden dan toegevoegd puzzel gebaseerd op de elementen, waarin we moeten profiteren van de mogelijkheid om de objecten van de vriespijlen te bevriezen, bepaalde schakelaars te activeren met behulp van de vlammende pijlen of de geleidbaarheid van de objecten die door de tovenaar zijn gemaakt, te benutten om verbinding te maken met de elektriciteit van de spoelen. Jammer dat deze laatste mogelijkheid slechts op één niveau wordt aangeboden, maar het lijkt een precieze ontwikkelingskeuze te zijn geweest, omdat we in elk niveau of bijna een bijzonder element vinden om mee om te gaan. Groene braamstruiken die objecten exploderen, sneeuw om ze te repareren, of zelfs magneten om te exploiteren. Ideeën ontbreken niet zeker maar ook in dit geval ze lijken allemaal gehaast en nauwelijks gebruikt, misschien vanwege het aangeboren gebrek aan budget van de ontwikkelingsstudio.

Trine 4
Maar hoe mooi, laten we het meenemen!

Naarmate je verder gaat met het spel, ontvouwt het zich steeds meer en wordt het steeds ingewikkelder, waarbij de goochelaar bezig is met het maken van maximaal drie objecten, met drie verschillende vormen; de krijger die leert om twee kopieën van zijn schild te maken om de binnenkomende kogels of het water evenals het licht af te buigen. De moeilijkheidsgraad stijgt geleidelijk maar onverbiddelijk, zonder ooit tot een echt gevoel van frustratie te komen. Alleen in drie / vier specifieke gevallen bleef ik in sommige secties wat langer. Natuurlijk, soms leek het me bijna om vals te spelen, raadsels doorgeven met onorthodoxe methoden, misbruik maken van slecht gemaakte botsingen en extreem gelukkige posities, geven me ook de geschatte fysica van het spel, maar het was nog steeds leuk. Er is echter één belangrijk ding om te benadrukken: het spel, wanneer het samen met vrienden wordt geconfronteerd, verandert radicaal. Tijdens de testfase van de proefversie die naar mij was verzonden, speelde ik alle niveaus samen met mijn vriendin, gebruik makend van de mogelijkheid geboden door de plaatselijke coöperatie, en het gelach was constant. We probeerden op alle mogelijke manieren te overleven, maar vaak sprongen we in elkaar en vielen naar de dood. We hebben ook gevochten om te beslissen hoe we een bepaald raadsel konden overwinnen. De game verandert echten het is geen manier van spreken. Afhankelijk van hoeveel "menselijke" spelers aanwezig zijn, veranderen de puzzels dienovereenkomstig, waardoor deelname van iedereen noodzakelijk is. En ik geloofde ook dat de puzzels zelf ook de basis zouden zijn geweest voor de verschillende bazen aanwezig in het spel, maar ik had het mis. Afgezien van een paar "generieke", kunnen de monsters van het einde van de wereld die we ontmoeten worden geconfronteerd met slechts één partijpersonage dat hun nemesis of beter is, hun nachtmerrie. Behalve degene die is gewijd aan Amadeus, de goochelaar, hebben de anderen een beetje brute kracht nodig en een extreem basiskennis van de mogelijkheden die het gecontroleerde personage biedt om er op de gemakkelijkste en meest pijnloze manier het beste van te maken.

Elk scherm van het spel is een concentraat van stijl en verwondering

Kortom, zelfs in deze vierde incarnatie lijkt Frozenbyte de problemen die het met zich meebrengt niet te hebben afgeschud. Veel aspecten van het spel lijken oppervlakkig te worden behandeld, maar ondanks alles de combinatie van puzzels, muziek enzovoort mooie artistieke stijl erin slagen om de speler te vangen, vooral in het bedrijf. De gebruikte grafische engine, eigenaar van het softwarehuis en voor de gelegenheid bijgewerkt, levert enkele eenvoudig betoverende landschappen op. Technisch gezien had ik geen enkel probleem en, gezien de opties, lijkt de titel goed schaalbaar en uitvoerbaar, zelfs bij configuraties met lage prestaties. We zijn echter aangekomen bij de vierde keer dat we denken "wel, vanaf het volgende hoofdstuk corrigeren ze hun defecten". Misschien zou de tijd zijn gekomen om nog meer glans te geven aan een serie die hem tenslotte ook zou verdienen.

Het spel werd uitgevoerd in de volgende configuratie:

  • Mobo: Gigabyte Z390 AORUS PRO 
  • CPU: Intel Core i7-9700K
  • Ram: 16GB DDR4 2133mhz Corsair Vengeance
  • Koellichaam: Noctua NUH-D14
  • Voeding: EVGA 650GQ 80 + Gold
  • GPU: Gigabyte G1 2080 8GB
  • HDD: WD Blue 1TB
  • SSD: Samsung 256 GB