Twee dagen geleden heeft Sony officieel, hoewel het inmiddels bekend was, dat 2020 op Kerstmis wacht PlayStation 5.

Een nieuws zeker geweldig voor alle Sony-fans, maar niet voor sommige werknemers: volgens sommigen informatie in feite zou de Japanse samenleving er een oprichten personeelsherstructurering wat zal leiden tot veel ontslagen, vooral in Europa.

Blijkbaar gingen de leidinggevenden van de Amerikaanse divisie naar het hoofdkantoor van Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) in Londen om hen te informeren over de toekomst: sommigen lijken al te zijn ontslagen, terwijl anderen een nieuw interview om hun positie opnieuw te definiëren. Wat betreft de Amerikaanse divisie, aan de andere kant, lijken die van het "creatieve serviceteam" de prijs te betalen.

De Europese divisie van Sony verliest al lang aan belang en afstand van SIEA (Sony Interactive Entertainment America) en de Aziatische divisie lijkt steeds duidelijker te worden. Volgens deze bronnen lijkt het zelfs dat SIEE was zich niet bewust van de aankondiging van PlayStation 5 en dat het bekend werd als normale gebruikers en de artikelen op internet las; om dit proefschrift te bevestigen is ook het gebrek aan kennis van de inhoud van Stand van zaken, volledig begeleid door SIAA.

Een echte revolutie thuis Sony, wat waarschijnlijk toekomstige gevolgen zal hebben, hopen we positief.