Enchanted Portals, de nieuwe 2D-platformtitel, bevond zich midden in een storm vanwege zijn grote gelijkenis met het MDHR-spel, namelijk Cuphead.

Tijdens een interview met jongens uit Polygon, verklaarden de jongens van Xixo, of de enige twee ontwikkelaars, dat ze na het publiceren een golf van negatieve opmerkingen hadden de eerste tweet over het spel.

"We waren voorbereid op enige terugslag, maar de trailer heeft zeker veel meer mensen bereikt dan we ooit konden verwachten, en alle haat en negativiteit die op ons afkomt hebben zeker een enorme impact op ons gehad."

Velen wenden zich tot de twee ontwikkelaars en beschuldigden Enchanted Portals ervan een "bootleg" of kloonversie van Cuphead te zijn. De rest van de gebruikers adviseerde de ontwikkelaars om toe te geven dat ze inspiratie haalden uit het spel van MDHR of om wettelijke bepalingen te verwachten.

De Xixo-jongens bevestigden dat ze inspiratie haalden van Cuphead en het respect dat ze hebben voor de studio en hun bekende run- en gunspel.

"Ja, natuurlijk was Cuphead een enorme inspiratie voor ons spel. We zijn allebei fervent fans en wilden iets soortgelijks doen, maar altijd vanuit een plaats van respect en bewondering voor het origineel. "

Nu richt het ontwikkelingsteam zich op de game en die hun liefde voor het project toont.

"We proberen onze aandacht meer te richten op al diegenen die ons steunen en hun liefde voor het spel sturen."

Wat denk je? Zeg je dat de game uit zal komen als een echte Cuphead-kloon of zal hij ondanks de overeenkomsten een eigen identiteit kunnen vormen? Inmiddels heb je gehoord van de komst van Kingdom Under Fire 2 op pc?