Drie maanden verwijderd van delaatste inhoud neerzetten, Komt Iron Judgement, de nieuwe uitbreiding voor GWENT: The Witcher Card Game. Deze release bevestigde volledig hoe de ontwikkelaars in beweging kwamen en klaar zijn om elke drie maanden een nieuwe set uit te brengen, zoals in de meeste CCG's online en anders. En die set: Iron Judgement is een uitstekend product, zelfs beter dan de vorige uitbreidingen, vanuit praktisch alle gezichtspunten.

Het centrale thema van de Iron Judgement-set is de terugkeer van de ambitieuze - en waarschijnlijk gek -  Radovid, aan het hoofd van de troepen van Redania, het laatste grote noordelijke koninkrijk dat nog ontbrak. Het is duidelijk dat elke factie een aantal opmerkelijke updates heeft ontvangen: voor de monsters zijn er al talloze insectoïde beesten geconfronteerd in de videogames van de Witcher-serie; de geldschieters, hoewel niet te nobel, Nilfgaardiaanse ridders gaan de rangen van de keizer opzwellen; van Skellige vertrokken nieuwe angstaanjagende piraten en een handvol onhandelbare dwergen voegt zich bij de Scoiatel. Eindelijk sluit Salamandra, de criminele organisatie die het verhaal van de eerste The Witcher in gang had gezet, zich aan bij de vakbond en gaf ze eindelijk ruimte aan iconische personages uit de serie, zoals de Professor en Azar Javed, ook in het kaartspel.

ijzeren juryleden review

Er zijn ook talloze neutrale kaarten toegevoegd die een soort autonome factie vormen bestaande uit bandieten, die perfect in elk kaartspel kunnen worden geïntegreerd.

De eerste impact met een Gwent-set is altijd fenomenaal, ik denk niet dat er twijfels over zijn, zozeer dat het bijna saai is om erover te praten, maar dit zal me zeker niet verhinderen dit te doen: het niveau is zo hoog als ooit, en er is geen gebrek aan echte meesterwerken die naar mijn mening ongeëvenaard blijven in de sector. Je kunt niet eens praten over Iron Judgement filler, omdat letterlijk elke kaart een lust voor het oog is, zowel in de standaardversie als in de premiumversie, zelfs als sommige van deze laatste nog steeds aan de game moeten worden toegevoegd, zoals al was gebeurd vorige keren. Maar de animaties blijven fantastisch.

oordelen over oordelen

Maar deze set biedt veel meer dan veel mooie afbeeldingen: de nieuwe mechanica draait voornamelijk rond het pantser, een concept dat al aanwezig is in de bèta, dat bestaat uit een fysieke barrière voor schade die echter geen invloed heeft op de uiteindelijke score van onze eenheden. Het eindigt hier uiteraard niet, en in feite zijn er in Iron Judgement verschillende vaardigheden geïntroduceerd met betrekking tot de aanwezigheid of afwezigheid van pantsering op een eenheid:

-barricade: geactiveerd vermogen als het apparaat ten minste één pantserpunt heeft

-blootgesteld: effect (meestal negatief) dat wordt geactiveerd wanneer het toestel het pantser volledig verliest

-verdediger: conceptueel vergelijkbaar met provocatie in Hearthstone, geeft dit trefwoord aan dat de eenheid in kwestie het enige mogelijke doelwit voor de vijand in de hele rij wordt, waardoor andere meer waardevolle maar kwetsbare eenheden worden beschermd.

Er zijn geen wijzigingen met terugwerkende kracht aangebracht om pantser toe te voegen aan kaarten uit eerdere sets, hoewel het in sommige gevallen al aanwezig was tijdens de bèta. Een verandering die in plaats daarvan is aangebracht, en die een ander belangrijk vertrek van de oorsprong markeert, is het verwijderen van de leiderskaarten, die eerder vertegenwoordigden wie ons leger op het veld zou leidenen gaven ook hun mogelijkheden aan. Nu heeft elke factie echter zes unieke vaardigheden om uit te kiezen tijdens de deckbuilding, en je kunt elke factiehuid selecteren die is ontgrendeld in de "cosmetische" afdeling.

Enerzijds creëert deze nieuwigheid nogal bizarre situaties: het zien van een oude vampier spawn is niet bepaald "canon" in de The Witcher-serie, maar aan de andere kant opent het veel ontwerpruimte, waardoor modellen en animaties van de gameplay-kant worden vrijgegeven en vervolgens naar een Hearthstone-systeem gaan, waarin alle "klassen" onmiddellijk beschikbaar zijn, maar de skins worden betaald of kunnen worden verkregen met de beloningen van het spel. Ik geloof persoonlijk dat het een goed systeem is dat op de lange termijn in wezen onvermijdelijk zou zijn geweest, en het is redelijk te veronderstellen dat leiders zullen terugkeren in de vorm van eenvoudige eenheden in toekomstige uitbreidingen.

oordelen over oordelen

Het doel van Iron Judgement is nog steeds niet gedefinieerd, maar de dominantie van de zwermarchetypen lijkt heel duidelijk te zijn, of het nu heel, heel boze insecten, soldaten of dwergen zijn. Ook medeplichtig aan sommige kaarten die nerf nodig hebben, niet te zwaar, alleen om ze weer in overeenstemming te brengen met het vermogensniveau van de rest van het spel. Helaas heeft pantsering in sommige gevallen de neiging om interacties met andere spelers te verminderen, omdat de verwijdering nadelig wordt en het beter is om te wedden op eenheden die mogelijk meer punten kunnen genereren, maar het vermogen van spelers om te begrijpen wanneer ze een ronde afglijden of wanneer ze moeten duwen, blijft centraal.

Het feit dat slechts enkele dagen na de lancering praktisch elke factie ten minste een of twee zeer sterke archetypen heeft, is nog steeds een goed teken, en dit is waarschijnlijk het minst stormachtige en polariserende debuut. De enkele bugs in de interacties werden snel gecorrigeerd met een hotfix, en op dit moment lijkt het enige overlevende probleem verband te houden met de huiden van sommige leiders, die nog steeds ingesteld zijn, zelfs als ze worden gewijzigd via het speciale menu. Wat anders te zeggen: Iron Judgement is een echt kwaliteitsproduct, aanbevolen voor iedereen die zelfs op afstand geïnteresseerd is in het universum van The Witcher of in kaartspellen met verzamelobjecten. De sfeer is voelbaar, de prachtige ontwerpen, de grappige gameplay en de nieuwe toevoegingen gecombineerd met de volgende lancering op IOS (hopelijk op de voet gevolgd door die op Android) maken dit de ideale tijd om GWENT te benaderen. Het spel is een van de weinige gratis om kaartspellen te spelen die deze naam echt verdienen, probeer het en u zult er geen spijt van krijgen.