Riot Games heeft een document uitgebracht dat spelers en streamers waarschuwt om voorzichtig te zijn met wat ze zeggen en "gevoelige onderwerpen" te vermijden.

De tekst met de waarschuwing aan de spelers, verscheen in een tweet en vervolgens verwijderd van het officiële account van LoL @lolesports. De aankondiging dient blijkbaar om League of Legends te handhaven "Positieve plaats" voor.

"We hebben fans uit verschillende landen en culturen en we geloven dat deze kans gepaard gaat met de verantwoordelijkheid om persoonlijke meningen gescheiden te houden over gevoelige kwesties (politieke, religieuze of andere). Deze onderwerpen zijn vaak wazig en vereisen begrip en luisterbereidheid. Daarom kunnen ze niet worden vertegenwoordigd op het forum dat door onze uitzending wordt aangeboden "

Riot Games

Dit zijn de woorden van Josh Needham, hoofd van de e-sports divisie van League of Legends. "Daarom hebben we onze wielrenners en professionele spelers eraan herinnerd geen van deze onderwerpen in de ether te bespreken."

Deze uitspraken komen niet toevallig, maar komen voort uit de reactie die rondom hen wordt gecreëerd aan de Hearthstone Grandmasters Chung "Bliztchung" Ng Way toernooispeler, voor het zeggen van de woorden "Hong Kong bevrijden" in live streaming. Blizzard ondergaat nu tal van protesten voor de maatregelen die tegen Bliztchung zijn genomen en neemt de prijs van de speler weg voor het winnen van het toernooi.

Riot Games is eigendom van de Chinezen Tencent, een bedrijf dat 5% van Activision-Blizzard bezit, wat waarschijnlijk heeft geholpen bij het vormen van de directe boodschap aan de spelers.

"Onze beslissing weerspiegelt de werknemers en fans van Riot in regio's waar politieke en / of sociale onrust heerste (of het risico loopt), waaronder Hong Kong. We hebben de verantwoordelijkheid om ons best te doen om ervoor te zorgen dat verklaringen of acties op onze officiële platforms (al dan niet gepland) niet escaleren naar potentieel gevoelige situaties " 

Het is niet duidelijk welke maatregelen zullen worden genomen tegen spelers die de richtlijnen niet zullen volgen, maar de volgende streamer of speler die de regels zal overtreden, zal zeker geen aangenaam moment ervaren.

Wat vind je van de hele zaak? Vind je het bericht Riot Games zinvol of heb je liever volledige vrijheid van meningsuiting tijdens de streams? Ondertussen heb je die Call of Duty: Moderd Warfare gehoord bevat geen buitendoos?