Riot Games heeft zojuist aangekondigd dat League of Legends volgend jaar op mobiel en console aankomt in de vorm van League of Legends: Wild Rift. Dit markeert een keerpunt voor series, omdat de populaire titel voor het eerst beschikbaar is op een ander platform dan de pc sinds het voor het eerst werd geïntroduceerd in de 2009. U kunt de trailer onder aan het nieuws bekijken.

League of Legends: Wild Rift is de speciaal ontworpen versie voor mobiel en console. Spelers kunnen de Rift tegenkomen in teams van vijf tegen andere spelers en vermoedelijk AI-tegenstanders, met behulp van een uitgebreide catalogus van kampioenen.

Er zijn andere MOBA-games uitgebracht op consoles en mobiele apparaten, hoewel deze meestal op een heel andere manier werken. Smite biedt spelers bijvoorbeeld een perspectief van derden op consoles, terwijl Mobile Legends een isometrische weergave heeft die lijkt op DOTA en LoL.

Het is moeilijk voor te stellen hoe dit type consolespel werkt zonder de mogelijkheid om met de muis te klikken. We zijn er echter zeker van dat de ontwikkelaars ongetwijfeld rekening hebben gehouden met alle factoren die op pc's werken om ze op een andere manier op mobiel en console te gebruiken.

Wat zal het eindresultaat zijn voor League of Legends: Wild Rift, dat weten we nog niet. Hoewel er nog geen publicatiedatum is vastgesteld, kijken we er naar uit om League te spelen in de 2020. Riot Games heeft ook aangekondigd dat het eraan werkt een first person shooter die alleen bekend staat als Project A.