Slecht nieuws voor toekomstige eigenaars van Google Stadia, de nieuwe cloud gaming-service van Google die zijn beschikbaar vanaf 19 november. Volgens een verklaring van Google a The Verge, zo lijkt het de controller die wordt geleverd in de pre-orderpakketten kan alleen draadloos worden gebruikt op televisie aan ultra Chromecast.

Als u de service op andere apparaten wilt gebruiken, zoals uw pc of mobiele telefoon, moet u de controller verbinden met een USB-C-kabel. Het lijkt erop dat deze situatie te wijten is aan het feit dat Bluetooth niet wordt ondersteund door de controller bij de lancering van stadions, maar zal later worden geïntegreerd.
Een klap voor iedereen die de pre-order heeft gemaakt en voor degenen die de service vanaf de eerste weken zullen gebruiken, gezien het feit dat een van de belangrijkste voordelen van stadions het is precies de mogelijkheid om snel en efficiënt van het ene apparaat naar het andere over te schakelen. Het onderbreken van het spel om de controller te verbinden is niet het einde van de wereld, maar het heeft zeker invloed op een van de belangrijkste sterke punten die voortdurend worden bevestigd door de marketingcampagne van Google.

Kortom, het bedrijf lijkt zich eerst te willen richten op een betere thuis-tv-ervaring. We hopen dat Stadia-eigenaren niet te lang hoeven te wachten om een ​​service te krijgen die de verwachtingen van Google weerspiegelt.