De hybride console van Nintendo blijft zijn klim naar succes met ongelooflijke aantallen voortzetten: het Japanse bedrijf heeft dat aangekondigd alleen in Noord-Amerika de totale omzet tussen de hybride versie en de nieuwe Lite hebben de 15 miljoen overschreden.

Een werkelijk uitzonderlijk resultaat, vooral als we bedenken dat Nintendo Switch de meest verkochte console was gedurende ongeveer 10 maanden e de groei is gestegen met 20% in vergelijking met vorig jaar.

Dit ben jij woorden door Doug Bowser, president van Nintendo of America:

Terwijl we ons derde vakantieseizoen ingaan, creëert Nintendo Switch een glimlach en geniet een brede aantrekkingskracht, met meer dan 15 miljoenen consumenten in Noord-Amerika die hun favoriete spellen spelen waar en wanneer ze maar willen.

En de toekomst zal nog beter zijn met nieuwe titels zoals Ring Fit Adventure, Luigi's Mansion 3, Pokémon Sword en Pokémon Shield, en Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokyo 2020.

Nummers groeien altijd en weerspiegelen een wereldwijd succes van Nintendo Switch. Wie weet gaat het met de komst van de volgende generatie Sony en Microsoft zo blijven.