In november 2018 heeft Microsoft deacquisizione door Obsidian Entertainment, de ontwikkelaars erachter Fallout New Vegas e Star Wars: Knight of the Old Republic 2 - The Sith Lords. De studie uitte woorden van waardering jegens de reus van Redmond in dit jaar na de overname en beweerde dat het feit dat hij deel uitmaakte van Microsoft gegarandeerd een groter gevoel van veiligheidals het gaat om het maken van nieuwe titels. Tijdens een interview op Wccftech, de senior designer Brian Heins hij zei:

Persoonlijk is een van de leukste dingen als een studio nu we deel uitmaken van Microsoft, dat we ons nu meer kunnen richten op hoe onze toekomstige games eruit zullen zien, in plaats van op "Hoe gaan we komende projecten presenteren?". Toen we werden overgenomen, vertelde Microsoft ons: "We kopen je omdat we willen dat je je games op je manier blijft spelen, we gaan je niet veranderen." En dit stelde ons veel gerust, ze vroegen ons niet plotseling om iets anders te worden van wat we waren. We waren gerustgesteld dat we titels konden blijven maken waar onze fans van houden, in de hoop ze groter en beter te kunnen doen.

Het is interessant om op te merken hoe ook Tim Schafer van Double Fine heeft na de overname dezelfde goedkeuring uitgesproken aan Microsoft.

Obsidian

Obsidian komt de volgende week aan, de 25 oktober, met de zijne The Outer Worlds, uitgebracht op PS4, pc, Xbox One en in de toekomst ook op Nintendo Switch.