Sommige Russische spelers die eigenaar zijn van Playstation 4 ik kijk uit naar het nieuwe hoofdstuk van Plicht dit weekend blijven ze droog. Sony heeft inderdaad besloten te verwijderen Call Of Duty: Modern Warfare uit de digitale winkel in Rusland, waarbij automatisch alle gemaakte digitale voorbestellingen worden verwijderd.

Het Russische Twitter-account van Plicht bevestigde het nieuws en verklaarde dat PC-versies ed Xbox zal een regelmatige distributie hebben. Activision hij kondigde later aan dat de beslissing was genomen door Sony, waardoor niet duidelijk wordt wat er zal gebeuren met de fysieke kopieën van het spel. Maar er wordt aangenomen dat ze zonder problemen in de schappen zullen aankomen.

Momenteel Sony heeft hierover geen enkele verklaring afgegeven, maar het lijkt heel vreemd voor het Japanse bedrijf om veel potentiële inkomsten uit een van de meest verwachte titels van het jaar te annuleren. De game zal opnieuw net zo sterk omgaan met problemen in verband met het conflict tussen de Verenigde Staten en Rusland, dit is echter waar Microsoft ed Activision, verantwoordelijk voor de distributie van het spel op de portal Battlenet, lijken geen problemen te hebben met mogelijke overtredingen van het Russische volk. We wachten op verdere ontwikkelingen terzake, die alle Russische gebruikers hebben beschadigd die de digitale pre-order van de game hadden gemaakt.

Call Of Duty: Modern Warfare 25 oktober wordt uitgebracht op Playstation 4, Xbox One en pc.