We leven in een tijdperk dat nu wordt gedomineerd door nostalgie. Dit fenomeen heeft helaas verschillende omgevingen besmet en, vaker wel dan niet, is het ook verbonden met de wereld van entertainment, te beginnen met de bioscoop en zelfs met videogames. Over het laatste gesproken, het is onmogelijk om niet te spreken van de recente remastered van de verschillende Crash Bandicoot en Spyro, twee iconische oude glorie die, ondanks de huidige markt ook naar andere kusten heeft getrokken, Sony sinds de jaren negentig één heeft gemaakt. van de onbetwiste leiders van de videogame-industrie.
Het jaar waarin het Japanse bedrijf besloot te verwijzen naar het maken van een (negende) remastered is de 1998, een periode van geweldige releases met games van het kaliber van Spyro de Draak o Banjo-Kazooie, om maar een paar te noemen.
Op veler verzoek keerde hij na een zeer lange periode van anonimiteit terug naar een nieuw leven (dit keer als exclusief alleen voor bezitters van een PlayStation 4) MediEvil.

De titel speelt zich af in de fictieve regio Gallowmere, een provincie die bekend staat om zijn dappere helden en helaas voor tovenaars. Zarok, de MediEvil-antagonist, is er een van. In een beroemde strijd werd hij verslagen door de troepen van de moedige Ser Daniel Fortesque of, dit is tenminste wat onthuld wordt door de legendes die tot nu toe zijn verteld.

De waarheid is helaas een andere en het is veel minder episch dan wat naar voren is gekomen: Ser Daniel Fortesque, leider van de Gallowmere-bewakers en een geschat cijfer door de hele bevolking, is eigenlijk een bedrieger omdat hij de eerste soldaat was die in de oorlog stierf , gedood door een pijl. Het lot betekende dat de strijd nog steeds werd gewonnen door de soldaten van Gallowmere en dat hun soldaat daarom werd herinnerd voor wat in werkelijkheid niet weerspiegelde: een martelaar.
Maar als de mensen, gelukkig bevrijd te zijn van het gevaar van Zarok, eenvoudigweg kunnen worden bedrogen door een leugen, kennen de geesten van degenen die worden herinnerd als ware helden, die in de Hal van Helden verblijven, de waarheid goed en ze beschouwen arme Daniel helemaal niet, die het slachtoffer is van een systeem dat hem als een held heeft opgericht zonder een geldige motivatie.
Zarok heeft echter, ondanks de vreselijke nederlaag geleden door de beroemde strijd, jarenlang wrok gekoesterd en heeft een vreselijk plan in gedachten om het graafschap Gallowmere opnieuw te kunnen veroveren en wraak te nemen.

Maar hoe kon hij Gallowmere nemen na zo'n nederlaag? Natuurlijk profiteren van wat hij het beste doet: zijn sluwheid en zijn magie. Gebruikmakend van zijn spreuken, heeft de tovenaar de arme zielen van alle lijken op de begraafplaats van Gallowmere opgewekt, waardoor ze in feite slaven van zijn wil zijn en de hele levende bevolking onder zijn controle bedreigt.

De kwaadaardige tovenaar hield echter geen rekening met een bijkomende aflevering: zijn magie bracht zelfs de goede, zij het mishandelde, Ser Daniel, weer tot leven. De laatste, die zichzelf levend herontdekt, is klaar om een ​​nieuw avontuur aan te gaan om degenen die hem niet de figuur van de held hebben zien definitief van gedachten te veranderen, waardoor hij zich bevrijd van de controle van de tovenaar en klaar om hem opnieuw te bestrijden.

De puzzels zullen ook aanwezig zijn in de verschillende kerkers

Net als de plot, de gameplay van Medievil tekent precies dezelfde mechanica (en emoties) die werden ervaren bij de eerste PlayStation: het werk in feite, voor de niet-ingewijden, is een platformer met Hack 'N Slash-elementen waarbij de speler een reeks niveaus moet doorlopen, die elk een reeks obstakels van verschillende moeilijkheidsgraad bevatten.
Naarmate het spel vordert, kan onze held talloze en zeer waardevolle wapens ontgrendelen en verdedigingsobjecten (zoals pantser en schilden) die handig zijn voor de voortgang van de titel en die kunnen worden uitgerust met een speciale inventaris (om deze te openen, gebruikt u eenvoudig het touchpad van uw Dualshock-controller). lot wees voorzichtig bij het gebruik van schilden: in feite hebben ze er een beperkte weerstand tegen de slagen van de vijand, daarom, zodra het vooraf bepaalde aantal wordt overschreden, heeft het object de neiging zichzelf te vernietigen en kun je merken dat je de vijanden moet verslaan zonder een adequate verdediging. Gelukkig maakt de titel het mogelijk om op sommige punten van de kaart schatten te vinden waar je binnenin wat schilden kunt vinden en daarom elk probleem kunt omzeilen.

MediEvil
De boeken geven talloze tips over hoe om te gaan met moeilijkheden

De aanvalsmethoden in MediEvil zijn twee: natuurkunde (voor degenen die de voorkeur geven aan een meer directe benadering door te exploiteren wapens zoals zwaarden, hamers of knuppels) of afstand (in dit geval worden ze gebruikt om aan te vallen varieerde wapens zoals messen, kruisbogen of strikken). In het laatste geval zijn de beschikbare pijlen beperkt. Rond de verschillende niveaus is het echter nog steeds mogelijk om de winkels (vertegenwoordigd door de verontrustende gezichten van Gargoyle) te vinden waar ze kunnen inslaan tegen niet al te onbetaalbare prijzen. In beide gevallen is het raadzaam om goed te letten op de aanvalsstrategie die je wilt gebruiken, aangezien de soorten vijanden die je tegenkomt verschillende kenmerken hebben en in sommige gevallen is het beter om op afstand wapens te gebruiken om te voorkomen bevinden zich in onaangename situaties.

Het herstellen van het leven in verschillende spelwerelden is niet eenvoudig en ook niet vanzelfsprekend: In enkele kleine gebieden van de kaart er zijn goden groene stippen waarmee je je vitale balk kunt opladen. echter niet alle niveaus hebben deze gebieden en daarom, als u het helaas niet zou moeten vinden, om het leven te hervatten je merkt dat je moet bidden om rond de drankjes van het leven te vinden die, ik garandeer je, fundamenteel zijn, niet alleen om je te herstellen, maar ook om verder te kunnen gaan in het spel zonder al te veel problemen te veroorzaken, omdat de drankjes automatisch ingrijpen (waardoor je je leven terugkrijgt) zodra je alle trefferpunten verliest.

Je vraagt ​​je af, maar waarom vertel je ons deze Andrea? Het antwoord is heel eenvoudig: voor overleven. Laat me het beter uitleggen, de moeilijkheid die je in het spel vindt, is variabel en om te proberen u het beter te laten begrijpen, wil ik u vertellen over een ervaring die mij is overkomen bij MediEvil. Op een gegeven moment in de game (die ik niet onthul om mogelijke spoilers te vermijden), na een zeer zware strijd, Ik vond mezelf geconfronteerd met mijn avontuur met 1-punt in mijn vitale reep en zonder enig drankje. Genomen door de euforie van het gevecht eindigde net met zoveel moeite, na dit epische resultaat, besloot ik toch door te gaan in het spel maar niet te realiseren dat ik zonder mijn medeweten de hardcore-modus (en dus van zeer hoge uitdagingsniveaus) aan het ontgrendelen was. De titel slaat namelijk, zodra de speler een bepaald niveau van het spel heeft beëindigd, automatisch de tot dan toe gemaakte vooruitgang open daarom bevond ik me paradoxaal genoeg erin de nieuwe gamewereld met slechts één trefferpunt tegemoet te treden en met een zekere moeilijkheid om te kunnen vorderen met consequent constant spel voorbij. Om dit "probleem" te omzeilen, moest ik een van de vorige niveaus herhalen en zowel het leven als de kostbare drankjes innemen.

Helaas heeft deze aflevering een beetje de algehele ervaring bevlekt, waardoor het in sommige gevallen behoorlijk frustrerend is, aangezien het spel over het scherm eenmaal is overwonnen, het spel je dwingt om het niveau van het spel vanaf het begin te herhalen zonder de mogelijkheid om vinkje. Bovendien helaas laadschermen zijn extreem lang en ik moest minstens 2 minuten wachten voordat ik de spelsessie (opnieuw) begon.

Het gebruik van sommige wapens wordt aanbevolen om bepaalde vijanden gemakkelijk te elimineren.

MediEvil biedt, afgezien van de gebruikelijke niveaus, zelfs een kleine subvraag die de titel nog langer meegaat. Gelukkig zit ik in mijn test niet vast in sensationele framesnelheiddalingen, hoewel de aandelen, wanneer ze enthousiast zijn, enigszins lijden.

Een eervolle vermelding verdient het de prachtige soundtrack dat zal je blij maken (en je zorgen maken) elke keer dat je de pad in je hand houdt. De nasynchronisatie is minder aangenaam, discreet verzorgd zoals in de originele versie.

MediEvil

Het werk van de jongens van Other Ocean Interactive is zeker opmerkelijk, en we zijn er zeker van dat in deze prestigieuze oktober de remastered van MediEvil zal erin slagen zich zeer goed te vestigen in de videogamemarkt ondanks de felle concurrentie van enkele vage horrorspellen in de periode van Halloween.