De komst van Death Stranding komt dichterbij en wacht op de eerste beoordelingen waarmee we een duidelijker beeld van het spel kunnen krijgen, een gerenommeerde naam in de filmwereld wilde zijn mening geven over het nieuwe werk van Hideo Kojima. Dit is George Miller, directeur van Mad Max: Fury Road.

IGN in de afgelopen paar uur heeft hij gepubliceerd op uw Twitter-account een video waarin George Miller de tot nu toe uitgebrachte trailer persoonlijk bekijkt door Death Stranding die op hen reageert.

De regisseur brengt veel woorden van waardering en lof uit naar Hideo Kojima en stelt eerst dat een culturele evolutie op elk artistiek gebied onmogelijk is zonder de moed om te experimenteren, te innoveren, nieuwe en moedige ideeën op het bord te zetten.
Door meer specifiek in te voeren, Miller stelt dat Kojima de moed en het potentieel heeft om het creatieve niveau tot nieuwe grenzen te verleggen en ziet in Death Stranding de communicatieve en expressieve vaardigheden van de grote cinematografische auteurs. Deze kwaliteiten worden ten dienste van het publiek gesteld met als doel hen een unieke en intense ervaring te laten beleven, maar het risico is dat dergelijke radicale ideeën misschien niet worden geaccepteerd. Aan de andere kant gelooft Miller dat het op deze manier mogelijk is een revolutie teweeg te brengen in het medium waarin men werkt.

Kortom, de Hollywood-regisseur heeft geen complimenten gespaard voor degene die hem eigenlijk in bijna alle opzichten als een collega beschouwt. Opgemerkt moet worden dat de meningen van George Miller uitsluitend verwijzen naar het communicatieveld door de afbeeldingen die Kojima in zijn trailers belicht, en niet in het videogameveld. Het verkrijgen van een dergelijke positieve erkenning van een van de beste regisseurs van dit moment is echter zeker geen triviale zaak.

Death Stranding 8 november wordt uitgebracht op Playstation 4.