De eerste spelbenchmarks voor de komende processor komen eraan Cascade Lake-X, de Intel Core i9 10980XE. Deze processor heeft 18-kern, ondersteunt tot 36-threads en kan versnellen turbo op alle cores op 3,8GHz. Het lijkt er echter op dat deze specifieke CPU langzamer is in pc-games dan de AMD Ryzen 9 3900X en Intel Core i9 9900K.

De games getest door Lab501 sono i seguenti:
Far Cry: New Dawn, Dawn of War 3 en Metro Exodus. In Metro Exodus waren de prestatieverschillen te verwaarlozen (vooral vanwege het feit dat het een titel is die meer aan de GPU is gebonden). In Dawn of War 3 bleek de i9 10980XE minimaal 20 frames per seconde langzamer te zijn dan de i9 9900K en de Ryzen 9 3900X.

Het grootste verschil het werd echter gezien met Far Cry: New Dawn. Zoals nu bekend is, waren de laatste Far Cry allebei eerder geneigd om de CPU te exploiteren en te belasten en werd er een verschil gemeld dat kon oplopen tot het plaatsen van 31fps.

Afbeeldingsresultaten voor verre huilende nieuwe dageraad

Het is echter duidelijk dat de Intel i9 10980XE het is niet bedoeld voor pc-gamers. Geen wonder dat hij de oude modellen die specifiek zijn ontworpen voor gaming niet kan verslaan. Alsof dat niet genoeg was, laten we niet vergeten dat de i9 9900K op alle cores in turbo naar 4,7GHz kan gaan, met andere woorden, we spreken over 1GHz van verschil, vanaf hier de verschillende uitvoeringen.