Na het grote succes van Minecraft, was het onvermijdelijk dat andere ontwikkelingsteams na verloop van tijd in de voetsporen traden van de titel die Mojang op een min of meer expliciete manier ontwikkelde. De titel ontwikkeld door Denki, hoewel behorend tot een geheel ander genre, in esthetiek komt het dicht genoeg bij het genoemde werk vroeger grazie vooral in een enigszins cartoonistische artistieke richting.
In Autonauts kleed je je als mens, en je missie bestaat uit rondzwerven in de ruimte met een ruimteschip, op zoek naar onontgonnen werelden met het uiteindelijke doel om een ​​nieuwe kolonie te stichten om vervolgens een volledig geautomatiseerde planeet te kunnen bouwen die daarom volledig door robots en machines wordt beheerd. Eenmaal geland op de bodem van de nieuwe wereld zijn we alleen, zonder enige hulp en vooral zonder enig hulpmiddel om ons te helpen bij het uitvoeren van de verschillende activiteiten. En het is precies op dit punt dat het spel begint, bestaande uit mechanica die perfect halverwege is tussen die van een managementsysteem en die van een sandbox, waarin de cyclus van herstel van middelen en het gebruik daarvan dezelfde technologieën en tools kunnen bouwen die het mogelijk maken om nieuwe bronnen uit de omgeving worden alleen verbroken door het feit dat we, kort na de start van het spel, al in onze activiteiten worden ondersteund door automaten die rechtstreeks door ons zijn gebouwd en geprogrammeerd.

AutonautsIn Autonauts is het doel van het spel eigenlijk om zo weinig mogelijk acties te kunnen uitvoeren, waardoor al het werk aan onze robot-bondgenoten wordt overgelaten. In het begin vallen alle taken op de schouders van de speler, maar na een paar uur spelen, met ongeveer een dozijn robots al gemaakt, wordt alles eenvoudiger en intuïtiever. Dit komt omdat we niet alleen elke robot moeten bouwen, maar ook moeten zorgen voor de programmering die nodig is om ze autonoom te maken. Dit resulteert in een soort praktische demonstratie aan het einde waarvan de automaat de individuele instructies zal zien getranscribeerd in de vorm van een algoritme, vrij aanpasbaar en implementeerbaar, in zijn geheugen. Dus al snel worden we omringd door robots die in staat zijn hout te hakken, eikels te verzamelen, mineralen te winnen en vele andere acties uit te voeren, terwijl we langzaam stille toeschouwers worden van de ontwikkeling van een hele wereld.  Autonauts

in Autonauts is het echter niet zo eenvoudig, ons werk eindigt niet alleen met het creëren van een leger van robots. Onze interventie is echter altijd noodzakelijk, zowel bij het beheer van de robots zelf, die meestal weinig autonomie hebben, vooral in het eerste deel van het spel, beide in de fasen van technologische innovatie, aangezien geen enkele automaat acties uitvoert zonder dat eerst de benodigde technologie is ontwikkeld of de juiste tool is gemaakt. Dit kan alleen door ons worden gedaan, door middel van een zeer lineaire vooruitgang, bestaande uit missies en doelstellingen, waarmee we de kennis ontsluiten die nodig is om nieuwe technologieën te leren, waardoor we bijvoorbeeld meer en meer complexe materialen kunnen verwerken om tot ontwikkeling te komen en constructie van meer complexe en efficiënte gebouwen. Dit alles wordt herhaald totdat de wereld niet zelfvoorzienend is en / of we niet voldoende onafhankelijke robots hebben in die mate dat het niet langer onze tussenkomst vereist. Op dit punt hebben we het einde van het spel bereikt en kunnen we ons ruimteschip hervatten en op zoek gaan naar een andere, ongerepte wereld om te koloniseren met de hulp van andere robots. Concluderend wordt het werk van Denki bevestigd als een goed management, onder andere in een vrij originele context.