Call of Duty: Modern Warfare is geïnspireerd op een echt evenement dat plaatsvond tijdens Golfoorlog, gepleegd door de Verenigde Staten en verdraait de geschiedenis om Rusland de schuld te geven.

De VS vallen aan het decor zijn de strategische wegen van Koeweit, de 80-snelweg en de 8-snelweg, die cruciale conflictkwesties waren. Het evenement wordt onthouden als 'de snelweg van de dood'.

Deze bloedige gebeurtenis heeft meer dan 350 soldaten gezien, gemeld als ongewapend en in een staat van overgave, vermoord worden. Andere rapporten geven aan dat zelfs vrouwen en kinderen waren aanwezig onder de slachtoffers. Modern Warfare neemt dezelfde locatie in, de snelweg van de dood en gebruikt het als het toneel van een Russische aanval op onschuldige burgers.

"De Russen bombardeerden tijdens de invasie en doodden mensen die probeerden te ontsnappen," beweert een van de hoofdpersonen.

Amerikaanse aanval

Vorige week Sony bevestigd dat zal niet verkopen Call of Duty: Modern Warfare voor PS4 in de Russische PlayStation Store, dit nieuws ziet nieuw licht gezien de verschijning van deze "herschreven" Amerikaanse aanval specifiek voor de shooter-titel.

Infinity Ward geprobeerd houd de gruwelen van de oorlog niet tegen, hoewel een groot deel van het spel zich in een fictief land bevindt. Het omvat terroristische aanslagen in Londen en conflicten op andere bestaande locaties.