De Japanse regering heeft aangekondigd dat de game-ontwerper Shigeru Miyamoto en de mangaka Moto Hagio zij zullen deeer door personen van culturele verdienste. De prijs ook ontvangen door regisseur Nobuhiko Obayashi (Hausu, The Drifting Classroom, het meisje dat na verloop van tijd sprong) en andere 18-winnaars. Het is een officiële Japanse erkenning die elk jaar wordt gegeven aan mensen die uitzonderlijke culturele bijdragen hebben geleverd.

Shigeru Miyamoto is de hoofdontwerper van de eerste incarnaties van enkele van de beroemdste gamefranchises ter wereld Mario Bros., Donkey Kong, The Legend of Zelda en Star Fox, en heeft ook toezicht gehouden op verschillende andere franchisetitels. Hij hielp ook bij het vormgeven van het basisconcept van Wii, een van de meest succesvolle consoles van Nintendo.

Moto Hagio is in plaats daarvan een pionier van shōjo en shōnen-ai manga, en zijn werken hebben geholpen om nieuwe conventies op deze gebieden te vestigen.