Sony heeft zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 30 september 2019 gepubliceerd en zowel de omzet als de netto-inkomsten zijn niet opwindend.

Volgens het rapport is het aantal verkopen in vergelijking met het afgelopen jaar zelfs gedaald met 17% (4,17 miljard dollar), terwijl de netto-omzet in dezelfde periode zelfs met 28% (596,8 miljoen dollar) is gedaald.

Sony

Sony schreef deze negatieve trend toe aan lager dan verwachte PlayStation 4 hardwareverkopen, waarbij de console "slechts" 2,8 miljoen eenheden verkocht in vergelijking met 3.9 van vorig jaar, wat het totaal op meer dan 100 miljoen verkochte stukken brengt in de wereld (102,8 miljoen om precies te zijn)

Zelfs de softwarekant voldeed niet aan de verwachtingen met de opbrengst van deze sector die stopte bij 2,34 miljarden dollars, vergeleken met 2,91 vorig jaar in dezelfde periode.

Het probleem was vooral dat er in dit tweede kwartaal vorig jaar geen titels werden uitgebracht op Marvel's Spider-Man-niveaus, naast een grote bijdrage van gratis te spelen spellen.

Sony moest vervolgens zijn 2019-schattingen naar beneden bijstellen, ook gezien het feit dat een van de hits van de 2019, The Last of Us deel II, werd uitgesteld in de 2020 en ook, vanwege de daling van de omzet, het bedrijf Japanners zullen gedwongen worden om wat kosten te besparen (zoals al gezien met enkele ontslagen), zoals marketing, op lagere niveaus dan 2018, gezien het feit dat ze ook de hogere kosten van onderzoek en ontwikkeling voor Playstation 5 moeten afwegen.

Sony Ps4