Electronic Arts bevestigd dat Battlefield 6 komt aan op Xbox Project Scarlett en PlayStation 5. Het zal echter een paar jaar duren om de schutter op consoles van de volgende generatie te zien, omdat de uitgever de twee platforms tijd wil geven om een ​​solide spelersbasis op te bouwen.

De aankondiging werd gedaan tijdens de presentatie van kwartaalresultaten aan beleggers deze week. EA onthulde dat de volgende hoofdstukken van Battlefield aankomen in de 2021 of het begin van de 2022.

Volgens de CEO van EA, Andrew Wilson, zal de volgende game "cutting edge" zijn. Het doel is om meer nadruk te leggen naar de live dienst, inclusief multiplayer-, sociale en competitieve functies.

Deze aandacht voor live service is niet verrassend, zoals EA heeft gezegd in haar kwartaalresultaten is "verdubbeling van live services" vanwege het succes van FIFA Ultimate Team, Apex Legends en The Sims 4.

"We investeren in games die gebruikers langer spelen"zei de financieel en operationeel directeur van EA, Blake Jorgensen. "Deze focus zal de groei en winstgevendheid voor het bedrijf blijven stimuleren voor de rest van dit jaar en daarna."