Geloof het of niet, we zullen volgend jaar vieren 40 verjaardag van Pac-Man e Bandai Namco plant een reeks feesten die een heel jaar duren ter ere van de beroemde "gele blob".

Pac-Man verscheen voor het eerst op het toneel van de 22 in mei 1980 en werd beroemd als arcade-titel voordat hij overschakelde naar thuisconsoles, mobiele apparaten en zelfs Google Maps. Je kunt het personage nu vinden in games zoals Super Smash Bros. Ultimate, samen met enkele van de meest iconische sterren van de game.

Er is een website gemaakt om feesten bij te houden, veelbelovende "activiteiten, partnerschappen en verrassingen" die het komende jaar zullen plaatsvinden. Het begon iets eerder met de release van het officiële 40-jubileumnummer van Pac-Man genaamd 'Join the PAC'. Je kunt het onderaan beluisteren; het stuk is gecomponeerd door DJ's. Ken Ishii, beroemde Japanse technomuziekproducent.