Activision is geïnteresseerd in uitbreiding van het aantal mobiele games en het bedrijf wil blijkbaar graag games maken voor elk van hun franchises.

dus Activision onderzoekt de mogelijkheden en mogelijkheden van zijn titels om mobiele versies te maken van hetzelfde. Om dit te bevestigen is Cody Johnson, president en creatief directeur van Activision Blizzard, die de "hernieuwde" interesse in de mobiele wereld bevestigde.

Wees niet verbaasd als Activision zich in feite meer wil richten op de smartphonewereld een derde van de wereldwijde omzet is te danken aan de markt voor mobiele videogames. Duwen in de richting van deze beslissing was King, de mobiele reus die Candy Crush ontwikkelde die werd gekocht door Activision in de 2015.

"Een derde van ons bedrijf is al mobiel. We hebben de grootste aanwezigheid van mobiele games in het Westen. Dus we willen voortbouwen op die leidende positie. We denken dat het een sterke basis is om het te doen. De mobiele sector is een enorme kans en we denken niet alleen aan Call of Duty en niet alleen aan Diablo Immortal ", dit zijn de woorden van Johnson.

Johnson voegde eraan toe dat de mobiele wereld steeds sterker wordt en dit helpt Activsion zijn AAA-titels aan te passen aan zakschermen.

"De soorten AAA-games die we maken zijn klaar om op mobiel te worden uitgevoerd vanwege de verbeterde verwerkings- en grafische mogelijkheden ervan", vervolgt hij, "En eerlijk gezegd vanwege de veranderende verwachtingen van de spelers. Het is nu zo dat veel van de wereldwijd meest succesvolle spellen first person action, strategie zijn; ze sluiten allemaal, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, heel goed aan bij onze portefeuille. [En] we hebben een groot vermogen om dit allemaal te doen "

Johnson wilde zeggen hoe Activision zich in een bevoorrechte positie op de mobiele markt bevindt, omdat het enkele van de meest populaire titels in de gamingwereld heeft. Hij wilde wijzen op de recente lancering van de gelukkige Call of Duty Mobile die met zijn 100milioni-downloads een succes is geworden ook omdat het de naam draagt ​​van een van de meest geconsolideerde merken in de geschiedenis.

"In termen van wat we gaan doen, zou je je kunnen voorstellen dat we naar al onze franchises kijken. We willen het doen waar het zinvol is " zei hij.

Activision overweegt de lancering van nieuwe mobiele titels op basis van drie criteria. De eerste is de lancering van een game die "de bestaande gameplay uitbreidt" en Call of Duty Mobile is een voorbeeld. De mobiele versie van de shooter bevat kaarten, personages en wapens van de consoleversie, dit betekent dat we in de toekomst andere franchises hetzelfde zullen zien doen.

Activision overweegt de lancering van alternatieve versies van zijn games voor pc's en consoles, om u te laten begrijpen dat het kaartspel Hearthstone een goed voorbeeld is omdat het is geboren dankzij World of Warcraft. Om af te sluiten met de criteria, is het laatste stuk voor het bedrijf de lancering van een "echt platformonafhankelijke" titel die volledig compatibel is met pc's, consoles en smartphones.

Wat vindt u van de visie van Activision Blizzard voor de mobiele wereld? Ondertussen heb je gehoord wat ons te wachten staat inkomsten genereren in Diablo IV?