• Hiro Capital kondigt zijn eerste investering aan in deze genre-bepalende gamesstudio, met co-investering van Sky Ventures;
  • Sky Ventures investeert ook als Limited Partner in Hiro Capital;
  • Flavorworks is een revolutionaire game die de intensiteit van gefilmde content combineert met echte acteurs met de diepe interactiviteit van videogames, waardoor een gloednieuw genre ontstaat op het snijvlak van Movies and Games;
  • Het eigendom van Flavourworks Tik op Video technologie laat spelers het scherm aanraken om de keuzes van de acteurs te beheersen, de persoonlijke verhaallijn te ervaren die hun eigen beslissingen weerspiegelt.

LONDEN - (BUSINESS WIRE) –Flavourworks - het onderzoek dat films en games samenbrengt - heeft £ 3m aan financiering binnengehaald om zijn platform waarop patent is aangevraagd verder te verdiepen Tik op Video technologie en om de studie uit te breiden om te werken aan een spannende pijplijn van nieuwe games.

De financieringsronde van de Serie A wordt geleid door Hiro Capital - het nieuwe VC Fund Games, Esports and Sports technology onder leiding van mede-oprichter Inspired Entertainment Luke Alvarez, mede-oprichter Games Workshop Ian Livingstone CBE en mede-oprichter van LoveCrafts. Sky Ventures investeert samen met Hiro Capital in Flavourworks. Sky Ventures is bovendien een investeerder in Hiro.

Jack Attridge en Pavle Mihajlovic hebben Flavourworks opgericht op de Londense Silicon Roundabout bij 2015 met een radicale visie op het brengen van interactieve verhalen naar gefilmde inhoud voor een wereldwijd publiek. Ian Livingstone is zijn carrière begonnen in vertakkende vertelspellen door Dungeons and Dragons naar Europa te brengen in de 1970's en later de Fighting Fantasy-gamebooks te co-creëren en schrijven, de iconische serie die meer dan 20 miljoen verkocht exemplaren wereldwijd.

Flavourworks 'eerste titel, Erica, is onlangs gepubliceerd door Sony Interactive Entertainment en is nu beschikbaar op de PlayStation 4, met binnenkort mobiele lanceringen.

Erica is een live-action interactieve thriller waarbij de beslissingen van een speler het verhaal van de vrouwelijke hoofdpersoon vormen. Naast eenvoudige binaire keuzes, het eigen platformoverschrijdende platform van Flavourworks Tik op Video technologie stelt de speler in staat om de wereld aan te raken met behulp van het touchpad op Sony's Dualshock 4 of een scherm van een mobiel apparaat. De speler kan een traan van het gezicht van een personage vegen of langzaam door een deur turen om niet te worden ontdekt, om een ​​nieuw perspectief op het verhaal te ontdekken.

"Erica combineert de werelden van film- en videogames op een manier die niemand eerder heeft gedaan," zei Pavle Mihajlovic. “Onze technologie combineert de mechanica van traditionele verhalen met meeslepende soundtracks en interacties op het volgende niveau waarmee je genuanceerde, interactieve verhalen kunt aanraken, voelen en ervaren. Dit is de eerste keer dat we contact kunnen maken met echte actie en deze wereld reageert op een zinvolle manier. We zijn verheugd om samen te werken met onze investeerders om deze ervaringen wereldwijd te helpen delen. "

Luke Alvarez, Managing Partner van Hiro, zei: “Hiro is verheugd om te worden geïnvesteerd in Flavorworks als de eerste van de vele deals in ons fonds. Jack en Pavle hebben precies wat we zoeken in game-ondernemers: ze hebben een krachtige visie op het uitvinden van een geheel nieuw genre; ze hebben zowel de technologie als de game-inhoud geïnnoveerd om dat te doen; en ze krijgen grip op de grootste spelers in het ecosysteem, waaronder Sony en Sky. Cherry, Ian en ik zijn erg optimistisch over het potentieel voor werken en we kijken ernaar uit om samen te werken met Jack en Pavle terwijl ze opschalen. "

Cherry Freeman, Hiro Partner, zei: “Touch Video heeft Flavorworks de mogelijkheid gegeven om het concept van meeslepende gameplay naar een hoger niveau te tillen. Van innovatieve bouwtechnologie tot het ontwikkelen van dynamische verhalen, Jack en Pavle brengen een revolutie teweeg in de manier waarop spelers omgaan met games. We zijn erg blij dat we naast Sky Ventures kunnen investeren. "

James McClurg, directeur van Startup Investments and Partnerships bij Sky zei: “Hiro heeft gevonden met Flavourworks. Als Europa's grootste entertainmentbedrijf met innovatie in onze kern, zien we een opwindend potentieel in Flavourworks Tik op Video technologie omdat het game-achtige interactiviteit toevoegt aan premium content. "We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen, in de maanden en jaren hoe."

Eindigt -

Over Flavourworks

Flavorworks is een revolutionaire game die de intensiteit van gefilmde content combineert met echte acteurs met de diepe interactiviteit van videogames, waardoor een gloednieuw genre ontstaat op het snijvlak van films en games. Door het gebruik van de eigen Touch Video-technologie combineert Flavorworks de mechanica van traditionele verhalen met meeslepende soundtracks en interacties op het volgende niveau waarmee je genuanceerde, interactieve verhalen kunt aanraken, voelen en ervaren als nooit tevoren. https://www.flavourworks.co/

Over Hiro

Hiro Capital is een Luxemburgs / Londen technologisch durfkapitaalfonds dat investeert in Europese en Britse innovators in Games, Esports en Digital Sports. Hiro Capital investeert over het algemeen in de fasen na serie A en B. We investeren zowel in front-end Content-makers in Games, Exports en Digital Sports als in deep-tech sectorspecifieke applicaties van Cloud, Mobile, Streaming, Big Data, AI, Wearables, AR en VR-technologieën.

We ondersteunen ervaren ondernemersteams, innovatieve technologieën en inhoud met een sterk gedifferentieerde propositie en met de mogelijkheid om zeer groot te worden. Wij zijn Games, Esports en Sports investeerders die ook Games, Esports en Sports ondernemers zijn.

Onze kerngedachte is dat games, export en digitale sport in het midden van 21st een centrale pijler van entertainment, economisch en sociaal leven zullen zijn. We investeren in de innovators die aan die toekomst bouwen.

Contacten

Antonella Scimemi
Burlington PR
antonella@burlington.cc

Bron BEDRIJFSDRAAD