Tencent kondigde aan dat het zijn activiteitengebied buiten China zou uitbreiden, waaruit blijkt dat het geïnteresseerd is in het produceren van titels voor de consolemarkt met personages Nintendo in de VS en in Europa.

Het melden van het nieuws is hetzelfde bedrijf via de Wall Street Journal. Hier is de officiële verklaring:

“Wat we willen uitbreiden vanuit China, en één doelwit zijn console-game spelers in de VS en Europa. We hopen consolespellen met Nintendo-personages te maken en de essentie van het maken van consolespellen van Nintendo-ingenieurs te leren. "

Tencent-POV

Tencent hij herinnerde vervolgens aan de succesvolle samenwerking tussen het bedrijf en Nintendo die afgelopen april plaatsvond met de verkoop van de Switch en New Super Mario Bros. U Deluxe-bundel op het Chinese grondgebied, waardoor de aandelen van Nintendo met 13% groeiden in een enige dag. Naast het bezit van aandelen van Epische spellen, Activision Blizzard, Ubisoft, Supercell e Riot Games de Chinese reus lijkt daarom ook geïnteresseerd te zijn in investeringen in de grote N, zal het goed of slecht zijn?