Joker klopt op de miljard dollar deur en wordt daarmee de eerste film die deze mijlpaal in de box office raakt.

Volgens a Verscheidenheid, Joker had afgelopen vrijdag een miljard dollar moeten slaan. Dit resultaat wordt volledig verwacht voor een filmopname met een bescheiden budget, we hebben het over $ 62.5 miljoen dollar aan budget.

Met dit resultaat is de Joker een van de meest winstgevende films in de geschiedenis van de cinema geworden. De film werd de vierde speelfilm van DC om met Aquaman de miljard dollar te winnen voor $ 1.148 miljard, The Dark Knight - Return met $ 1.081 miljard en The Dark Knight met $ 1.004 miljard.

Met deze resultaten neemt Joker ook de finish voor de eerste film R-Rated om zoveel te verdienen te worden de grootste 44-film in de geschiedenis aan de kassa.

Hoewel deze resultaten opmerkelijk zijn, was het resultaat van de Joker voor Warner Bros helemaal niet duidelijk en met dit in gedachten, zocht Warner externe investeerders om het risico van mislukking te verkleinen. Niet alleen dat, Joaquin Phoenix en Todd Philips zijn gemaakt back-end overeenkomsten, maar gezien het resultaat genieten de acteur en de regisseur nu van de vruchten van hun inspanningen.

Nu werkt DC aan nieuwe films voor de komende jaren zoals Birds of Prey uitgebracht op februari 20, Wonder Woman 1984 uit in juni 2020, The Batman in juni 2021, The Suicide Squad voor augustus 2021, Black Adam in december 2021 en Aquaman 2 in december 2022.

Wat vind je van het Joker-resultaat? Heb je genoten van de film? Denk je dat je dit doel verdient of maak je deel uit van degenen die het hier niet leuk vonden? In de tussentijd heb je dat gehoord Kan Anthem genieten van een tweede leven?