Ik begin deze beoordeling op een manier beslist atypisch: spreken van Minecraft. Ten tijde van de release werd de nu historische titel ontwikkeld door Mojang hij brak meteen allerlei records, of ze nu gerelateerd zijn aan het aantal kopers, aan online spelers en in het algemeen aan buzz die op internet is aangemaakt. Naast deze lauweren, Minecraft het ging echter vergezeld van een lange lijst van kritisch en gebruikers klaar om erop te wijzen als een game "van brats“Onbeslist en repetitief. Negatieve opmerkingen komen vaak van mensen die het spel spelen ze hadden het niet eens geprobeerd, klaar om deel te nemen aan de juiste kritiek omdat 'ze waren in de modeOf voor kleine wil van bestendig deze controverses. De titel van Mojang maakt echter recent een periode door Renaissance, waardoor hij de hoofdrolspeler van de thumbnails van duizenden was YouTuber en gezien met liefdevol verlangen van gebruikers die het als een "belangrijk deel van hun jeugd". Deze lange introductie bleek essentieel voor het doel van deze review om beter uit te leggen wat het Pokémon-merk is, en met name de achtste generatie titels Zwaard en schild Pokémon, ze leven (en ondergaan) al vóór die van hen officiële release su Nintendo Switch. De kritiek gericht tegen de ontwikkelaars van Game Freak dat ben ik eigenlijk motiverenof opnieuw is het deInternet effect dat bedierf dekindsheid di Minecraft?

geschiedenis

Pokémon Sword en Shield slagen waar de vorige titels van de serie altijd e hebben consequent mislukt: aanbod vanaf de eerste momenten van spelen beslissend en belangrijke stukjes plot, om te reconstrueren terwijl het zich ontwikkelt. Wie is de mysterieuze wolf wat laat je jezelf zien na de eerste paar minuten spelen? Ziet eruit als de legendarisch voorblad, maar het is iets anders. Een niet-geëvolueerde vorm, of misschien een alternatieve versie?

Zwaard en schild Pokémon
De Joy-Con's in de Nintendo Switch van de hoofdpersoon hebben dezelfde kleur als die op je console!

de omwentelingen gemaakt door Nintendo Switch-titels eindigen hier zeker niet. Bedankt a Gym Leaders sterk gekenmerkt, secundaire en reliëf tekens e zoektocht secundair dat, hoewel kort, erin slaagt om zelfs deverkrijgen van eenvoudige MT en strijdinstrumenten een leuke en andere activiteit dan de gewone, Zwaard en schild Pokémon vormen een groei van emoties tot de botsing met de Galar-kampioen. de laatstgenoemde het zal niet worden voorafgegaan door een botsing met de Elite Four, tot nu toe het centrale element van de Pokémon-serie, maar van een Kampioenschap met kwalificaties dat het hoofdpersonage weer oude bekenden ziet, dit keer met veel meer teams taai te verslaan.

Waar de geschiedenis van de Pokémon-titels op de Nintendo Switch-zonden echter in de post-spel. Nooit meer dan nu lijken ze afgelegen de fausti van Emerald Pokémon, Wit 2 e Zwart 2: geen nieuwe route wordt ontgrendeld na de hoofdcampagne e geen nieuwe Pokémon beschikbaar gesteld. Er is gezelschap, naast het historische Torre Lotta waar de felbegeerde BP te verdienen, handig om tools te pakken die nuttig zijn voor de concurrentie (inclusief de niet-gepubliceerde Mind in staat verander de natuur eigen Pokémon) één korte secundaire campagne die ons onze rivaal en de Gym Leaders ziet begeleiden om het te voorkomenzoveelste dreiging bestaande uit de Dynamax Pokémon en de Raid die kunnen worden aangepakt tijdens de verkenningen van de Wilderland.

De Pokémon

Onnodig om te draaien: de titels ze missen de Nationale Pokédex, en daarmee meer dan 400 Pokémon "geen overlevenden"Naar de generatieverschuiving (maar bestemd voor een terugkeer in de volgende titels van de serie, zoals aangegeven door de ontwikkelaars). De resterende 400-wezens die Galar bevolken, kunnen er een garanderen grote biodiversiteit naar de regio: men wordt nooit getroffen door het syndroom "Zubat wiggrot"Zoals de routes in overvloed met verschillende soorten.

Zwaard en schild Pokémon
Galar Dandel-kampioen tijdens een van zijn legendarische gevechten, 2019.

De niet-gepubliceerde 81-wezens zijn goed gekenmerkt en lijken op de 'Britse geest"Van Sword and Shield Pokémon: met Pokémon uit de ziel punk rock, Weezing van de hoge hoed en prominente snorhaar e stormachtige Corgi, de titels blijken "Verenigd Koninkrijk"Van alle poriën. Een speciale lof moet worden gemaakt voor de Galaire vormen van de al bekende Pokémon: niet meer i oude Pokémon in een nieuwe saus, maar monsters met één coerenza en een identiteit helemaal zijn eigen, vaak zelfs met nieuwe ontwikkelingen.

De regio

De regio Galar is ongetwijfeld de meest ambitieuze van het Pokémon-merk tot nu toe. Steden met geweldige straten die rijk zijn aan details en verwijzingen naar de Engelse cultuur, paden die, hoewel kleiner in aantal, dat blijken te zijn gedenkwaardig en gedetailleerd als de bovengenoemde steden, labyrintische bossen en mysterieus en zelfs inwoners die kunnen imiteren gezegden typisch Brits.

Zwaard en schild Pokémon
Een glimp van de stad Goalwick.

Speciale vermelding gaat naar de stad Goalwick, miniatuurreproductie van Londen met veel Big Ben, Reuzenrad en vierkant van Piccadilly Circusen aan dat van Steamington, hart vanGalaire industrie van de instellingen Steampunk. Het immense gebied gevormd door de Wilderland, hoewel minder rijk aan details, ontbreekt het niet kernpunten erg handig om je weg te vinden Desk erin: menhirs, eilanden en hangbruggen verrijken het scherm en gedragen zich soms zelfs als nuttige plaatsen voor evoluties van bepaalde soorten Pokémon.

Graphics en geluid

Zoals eerder vermeld, is de regio Galar ongetwijfeld de meest ambitieuze van het Pokémon-merk tot nu toe. Voor beter of slechter. Hoewel het hele avontuur kan worden gespeeld 30 fps stabiel, heeft de grafische engine de neiging om vinden het moeilijk wanneer je binnen bent Wilderland, vooral wanneer verbonden met internet. Niet te rechtvaardigen vertragingen als je vergelijkt Zwaard en schild Pokémon all'inarrivabile The Legend of Zelda: Breath of the Wild nu meer dan 2 jaar geleden uitgebracht op dezelfde hybride console, in staat om detailniveaus te bereiken in de omgevingen en technische opbrengsten veel geavanceerder.

Zwaard en schild Pokémon
De Bewear zijn nog nooit zo lastig geweest.

Integendeel, de soundtrack is een onberispelijk werk: rijk aan typische geluiden van Groot-Brittannië, gevuld met doedelzakken en soms geïnspireerd naar de mythische Engelse punk, maakt de game-ervaring ongelooflijk meeslepend, vooral tijdens de geavanceerde stadia van het verhaal markeer hoe de wendingen worden gemaakt.

innovaties

Zoals verschillende keren vermeld, Zwaard en schild Pokémon breng een behoorlijk aantal innovaties naar de saga in vergelijking met het twintigjarige merk Niet meer Elite Four, en Pokémon nu zichtbaar in de overworld (op een manier die niet anders is dan wat we zagen Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee), maar ook en vooral de introductie van Wilderland. Niet langer dus korte tunnels van hoog gras die dienen als kruising tussen twee steden, maar een enorm land om te verkennen als je wilt en wanneer je wilt, alleen of met vrienden. Daarin kun je de weergave naar wens roteren met de juiste analoog, en het is zelfs aannemelijk dat je gebieden tegenkomt waar wilde Pokémon zijn 10 of 20 hogere niveaus dan hun eigen, waardoor de speler intensief moet trainen om die gebieden te doorkruisen of de Pokémon erin te vangen.

Niet alleen wilde Pokémon: de Wilds zijn het podium van de eerste echte baas vechten coöperatie van de Pokémon-serie, i Dynamax Raid. worden geconfronteerd samen met maximaal 3-vrienden elk met zijn eigen Nintendo Switch en met een niveau variërend van 1 tot 5, worden gekenmerkt door een moeilijkheidsgraad mai visto prima: onmogelijk om te triomferen in een 5 level Raid zonder een duidelijke taakverdeling tussen werknemersaanval, De zorg, De defensie e schadevergoeding. Samen met je vrienden is het dan mogelijk kook curry in staat om de gezondheid te herstellen e geluk vergroten van hun team, en eindelijk toegang tot de Pokécampeggio, erfgenaam van de Poké ik en jij van de zesde generatie spellen.

Eten is goed, eten in het gezelschap van een punk-gitarist Pokémon is beter.

In termen van innovaties in de strijd, als de zesde generatie van Pokemon X en Y had de Megaevoluzioni en de zevende van Zon en maan le Verplaatst Z, de achtste generatie van Zwaard en schild Pokémon heeft de vormen Dynamax e Gigamax: projecties van iemands pocket wezens, in staat tot vergroot zijn omvang enorm en soms zelfs zijn fysieke kenmerken wijzigen. Vanuit concurrentieoogpunt kunnen ze worden beschouwd als de top van de mechanica bereikt door de serie: zij het niet onmogelijk te verslaan, slagen er vaak in om de uitkomsten van een gevecht, vooral als je rekening houdt met het feit dat ze, in tegenstelling tot de Megaevolution, blijven voor slechts 3-diensten. Kies de juiste timing waarmee ze te gebruiken is daarom essentieel.

Als je begrijpt hoe je deze Pokémon krijgt, krijg je nachtmerries.

conclusies

In essentie, Zwaard en schild Pokémon op Nintendo Switch zijn games zo lelijk om de annulering van uw reservering te rechtvaardigen, omdat het internet je uiteindelijk wil laten geloven? Absoluut niet. Zonder twijfel het zijn geen perfecte titels zo veel vanuit technisch oogpunt, met vaak onbewerkte texturen en af ​​en toe een vertraging in multiplayer, zoals in de game-ervaring als gevolg van een vrijwel afwezigheid na de competitie en de zojuist genoemde secundaire missies. Ze slagen er echter in om te entertainen hoewel het niet de revolutie is die Breath of The Wild was voor het merk van The Legend of Zeldaen naar mijn bescheiden mening ze verdienen niet alle haat en verontwaardiging ze ontvangen in de afgelopen periode. Zwaard en schild Pokémon veel stappen vooruit zetten meer dan wat de voorgangers deden voor Pokémon-titels zonder de oude concepten van Routes en bossen afgewisseld met steden in ruil voor een open en volledig verkenbare werelden moet juist om deze reden worden gewaardeerd. We laten Pokémon Sword en Shield niet worden de nieuwe Minecraft.