Feral Interactive heeft vandaag aangekondigd dat Alien: Isolation, de drievoudige overlevingshorror A, is vanaf 5 december 2019 beschikbaar op de Nintendo Switch. Oorspronkelijk ontwikkeld door Creative Assembly en gepubliceerd door SEGA, heeft Alien: Isolation vele prijzen gewonnen en wordt door critici en publiek zeer gewaardeerd om zijn gameplay vol spanning en sfeer en zijn loyaliteit aan de productieve waarden van Ridley Scott's 1979-film, Vreemd.

In een origineel verhaal, vijftien jaar na de gebeurtenissen in de film, spelers nemen de rol aan van Amanda, de dochter van Ellen Ripley, in haar zoektocht naar de waarheid over de verdwijning van haar moeder. Verlaten aan boord van het afgelegen ruimtestation Sevastopol in het gezelschap van een paar andere wanhopige overlevenden, zullen de spelers zich moeten verbergen en hun eigen sluwheid moeten geven om te overleven, terwijl de niet te stoppen Alien constant op pad is.

Alien: Isolation op Nintendo Switch het ondersteunt de gyroscopische richtfunctie en het HD-gerommel om spelers volledig onder te dompelen in zijn angstaanjagende universum. Verder zullen alle gepubliceerde DLC's in de game worden opgenomen.

De game wordt gepubliceerd in de eShop van Nintendo Switch, in alle gebieden waar de winkel beschikbaar is. Het is mogelijk om vooraf te bestellen bij prijs van 34,99 €.