Xbox verscheen tijdens het X019-evenement met veel nieuws en games, maar één ding werd niet gezien op het podium van het evenement, virtual reality.

Wat zeg je ervan, VR of virtual reality neemt langzaam plaats in de videogame-industrie met al zijn applicaties en na de aankondiging van Valve van de nieuwe aflevering van Half-Life, of Halfwaardetijd: Alyx, als vlaggenschiptitel voor de Valve Index, heb je het gevoel dat er iets ernstigs naar de kijkers toe beweegt.

De beweging van Valve heeft zeker de stemming aan de voorkant van de VR aangewakkerd, maar wat vindt Phil Spencer van deze technologie? Spencer heeft zijn mening hierover kenbaar gemaakt op de pagina's van Stevivor. De jongens van Stevivor vroegen Phil of virtual reality compatibel is met Project Scarlet en de volgende generaties van Xbox. Spencer vertelde haar over het probleem en zei dat ondanks het respecteren van de technologie erachter, helaas valt dit niet samen met de ervaring van Xbox.

"Ik heb wat problemen met VR," legde Spencer uit. "Het isoleert jou en ik geloof dat gamen een gemeenschappelijke ervaring is, om samen te leven"

Spencer legde vervolgens uit dat ondanks virtual reality een interessante technologie is die in de toekomst deel zal uitmaken van de Xbox, vooralsnog niet geschikt voor landing op consoles.

"We reageren op wat onze klanten willen ... en niemand vraagt ​​om VR" zei Phil. "De meeste van onze klanten weten dat als ze een VR-ervaring willen hebben, er veel manieren zijn om dit te krijgen. We zien het op pc en op andere plaatsen. Ik denk dat we er vroeg of laat zullen komen, maar ja, daar richten we ons niet op. "

De ideeën van Spencer zijn duidelijk en vinden het leuk of niet, ze geven een precieze gedachte aan wat te doen, wat ook medeplichtig is aan het gebrek aan interesse van de Xbox-gebruiker om de ondersteuning of implementatie te rechtvaardigen. Integendeel, de ideeën van Phil contrasteren echter met de verschillende bewegingen die in de richting van technologie zijn gemaakt. Een voorbeeld is Sony met zijn kijker of Nintendo, beide bedrijven hebben geprobeerd een variant van virtual reality op hun platforms te brengen.

En jij, wat vind je van de woorden van Phil Spencer? Ben je het met hem eens of ben je een Xbox-fan die tegen de stroom in gaat? In de tussentijd heb je dat gehoord Gaat Battleborn zijn deuren sluiten?