Tijdens de generatie Wii U, de Londense ontwikkelaar Slightly Mad Studios hij werkte aan een spel genaamd project CARS. Het moest destijds de definitieve racegame voor de Nintendo-console zijn, maar het werd in de 2015 verwijderd. De definitieve release (op andere platforms) werd goed ontvangen en er volgde een vervolg in de 2017.

Ongeveer twee jaar lang was Slightly Mad Studios het spoor kwijt, maar in deze uren was er een aankondiging op zijn zachtst gezegd verrassend. Codemasters heeft de studio gekocht voor $ 30 miljoen. volgens GameIndustry.biz, heeft het bedrijf momenteel drie projecten in ontwikkeling: een mobiele versie van Project Cars, een kaskraker en een op basis van zijn intellectuele eigendom.

Beide bedrijven delen een rijke geschiedenis in het creëren van "triple racegames", dus dit lijkt de perfecte combinatie te zijn en zal naar verwachting Codemasters versterken als een wereldmacht in de ontwikkeling van racetitels.

Bedenk dat Codemasters met behulp van Feral Interactive onlangs GRID Autosport on Switch heeft gepubliceerd met extra functies en verbeteringen. Misschien is de kans om een ​​Slightly Mad-game op een Nintendo-console te zien nu waarschijnlijker dan ooit.