Investeringen zullen de ontwikkeling van de eerste AI-assistent voor gaming versnellen

HONG KONG & SAN FRANCISCO– (BUSINESS WIRE) -Soteria AI, het bedrijf dat de eerste AI-assistent voor gaming ontwikkelt, heeft $ 5MM aan private financiering van N5 Holdings, onder leiding van CEO en voorzitter Princess Nouf bint Bandar Al Saud, binnengehaald. De financiering zal de voortdurende ontwikkeling van Natasha, de AI-assistent van Soteria voor amateur- en semi-professionele gamers, stimuleren.

"N5 is toegewijd aan het volgen en ondersteunen bij verschillende reeksen van zakelijke ondernemingen, waaronder lokale en internationale bedrijven," aldus Hazem Orabi, technisch hoofdadviseur bij N5 Holdings. “We hebben het aantal bedrijven in de AI- en machine learning-sector gevolgd, waarbij we de ontwikkeling van Soteria's AI-assistent, Natasha, sterk ondersteunen. De gaming- en sportmarkt is enorm gegroeid en gelooft dat het de komende jaren winstgevend en duurzaam zal blijven groeien. "

Soteria werkt nauw samen met AI-experts Aigo en innovatielab Axion Ventures om zijn AI-assistent te ontwikkelen. Het zal volgend jaar zijn eerste game uitbrengen, Rising Fire Battle Royale, binnenkort beschikbaar in Azië via het distributienetwerk van Tencent. De game beschikt over een Battle Royale arena in Fortnite-stijl, en de Noord-Amerikaanse release biedt spelers in-game assistentie en ondersteuning van Soteria's AI-ondersteuning, Natasha.

"We zijn verheugd om de steun van het N5-team te ontvangen terwijl we werken aan het creëren van de eerste AI-assistent voor gamers", zegt William Nobrega, oprichter van Soteria AI. "Princess Nouf bint Bandar Al Saud heeft een persoonlijke interesse getoond in de ontwikkeling van geavanceerde AI en zal nauw samenwerken met ons, onze partners, de Saoedische regering en het team van MIT om een ​​nieuwe vorm van leven in onze wereld te brengen."

Soteria heeft onlangs COO en president Tim Carruthers benoemd om internationale groei te stimuleren, naast CTO Eric Schneider en Chief Scientist Devon Nobrega, die de technisch hoogwaardige afstamming van het project zal zijn. Het bedrijf heeft momenteel een waarde van $ 75MM en de investering van N5 zal helpen deze waarde te verhogen naarmate het project de lancering van zijn eerste AI-geassisteerde game nadert.

Over Soteria

Soteria AI LLC ontwikkelt de volgende generatie kunstmatige intelligentie. Aanvankelijk gericht op het ondersteunen van gamers op online multiplayerplatforms, financiert het onderzoek naar quantum-, AI-platformtechnologie en biochemische informatica. Met kantoren in de VS en China werd het in 2019 opgericht door William Nobrega, voormalig Green Beret en serieel ondernemer.

Contacten

Media Contact
Firefly Communications
Christian Sharp
Soteria@fireflycomms.com
+44 (0) 203 861 3600

Bron BEDRIJFSDRAAD