Een plaagverhaal: onschuld het was een buitengewoon interessante verrassing. Hoewel de game veel nadelen had, was het nog steeds een spannend avontuur met een unieke stijl van verkennen en een verhaal van het hoogste niveau. Gezien het bereikte succes is een vervolg niet zo onwaarschijnlijk.

Inderdaad, zoals gemeld door de Franse website Xbox Squad, zelfs als A Plague Tale: Innocence een titel op zich zou worden, brachten de uitstekende verkoopresultaten Focus Home Interactive ertoe een vervolg te bestellen. De release is gepland voor de 2022 en Asobo Studios zal opnieuw zorgen voor de ontwikkeling.

De ontwikkelaar wist het tijdperk van de builenpest vrij goed weer te geven. Tussen echt intense en angstaanjagende momenten en de dynamiek van het beheersen van de dreiging van zowel muizen als gevaarlijke menselijke antagonisten die proberen jonge protagonisten te vangen of te doden. De productie was echter niet perfect, vooral voor sommige slecht onderhouden gevechtssegmenten en verschillende problemen met enkele missies. Desondanks zal het buitengewoon interessant zijn om te zien wat ASOBO zal kunnen voorstellen met A Plague Tale 2.