Een van de meest gewaardeerde horrorspellen van de afgelopen jaren, Alien isolatie5 komt vandaag op de Nintendo Switch aan: een titel die de sfeer tot een warhorse maakte omdat het op een console zeker minder krachtig zou zijn dan PlayStation 4? Blijkbaar heel goed.

Digital Foundry heeft inderdaad de titel geanalyseerd die is bewerkt door Feral Interactive vergeleken met de Sony-versie en, ongelooflijk, komt deze "verslagen" uit.

Zoals je kunt zien aan de video-in feite heeft de Nintendo Switch-versie van Alien Isolation een beeldsnelheid stabieler en een betere grafische reinigingin aanvulling op minder uitgesproken aliasing. Natuurlijk moeten we bedenken dat de titel voor de Japanse hybride console een grafische downgrade heeft ondergaan, hoewel minimaal, waardoor het spel lichter en perfect is voor de Nintendo Switch.

Een echt uitzonderlijk werk van Feral Interactive: spelen Alien isolatie waar we maar willen, het zal beangstigend mooi zijn.