De ontwikkeling van Xbox Scarlett lijkt op een goed punt te zijn, zozeer zelfs dat Phil Spencer hij heeft er thuis een.

Het hoofd van Xbox, Phil Spencer, onthulde dit nieuws op Twitter. Hij lijkt ook de console te gebruiken om huidige games online te spelen samen met andere Xbox One-spelers.

En hij lijkt het ook veel te gebruiken, omdat hij het zijn "primaire" console noemt. Het is duidelijk dat we al weten dat deze nieuwe generatie console is ontworpen rekening houdend met de achterwaartse compatibiliteitsfactor, maar de details over hoe het zal werken zijn nog niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor de toekomstige Sony-console, Playstation 5.

Volgens sommige geruchten lijkt het er ook op dat Microsoft zich er niet één maar goed realiseert twee consoles voor de volgende generatie. Het lijkt erop dat de Xbox Scarlett zal worden vergezeld door een andere, minder krachtige console, cge zal worden gepubliceerd samen met het vlaggenschip. Het lijkt erop dat het bedrijf voor dit goedkopere model streeft naar 1440p / 60fps, zonder optische lezer. De codenaam is Lockheart.