Het spel sandbox open wereld heeft nog een belangrijk jaar van ondersteuning van Mojang en Microsoft gehad en de vruchten zijn verzameld. Minecraft het is inderdaad de meest bekeken game op YouTube in de 2019met 100,2 miljard weergaven.

Sinds de officiële lancering in de 2011, die plaatsvond na een paar jaar alfa en bèta, werd de game gepubliceerd op bijna alle bestaande platforms en wordt het beschouwd als een van de beste videogames aller tijden. Het heeft talloze prijzen gewonnen, is een van de best verkochte titels ter wereld geworden, wordt gebruikt als een educatief hulpmiddel en is geschikt voor alle leeftijden, dus het is niet verwonderlijk dat het vandaag nog steeds relevant is.

Fortnite, de battle royale van episch, verdien je de tweede plaats in de podium en de eerste in zijn soort, met 60,9 miljarden weergaven dit jaar. Een echt viraal fenomeen, het heeft zelfs een in-game concert georganiseerd in 2019 met DJ Marshmello, dat miljoenen keren meer dan 44 is gezien.

Op de derde plaats vinden we Grand Theft Auto V di Rockster op de derde plaats met 36,9 miljard views, gevolgd door Garena Free Fire op de vierde plaats (29,9 miljard views) en Roblox op de vijfde plaats (29,6 miljard views).

https://www.businessinsider.com.au/youtube-most-watched-video-games-2019-ranked-2019-12?r=US&IR=T