De makers van Pokemon Go en Qualcomm hebben besloten hun krachten te bundelen om een ​​augmented reality-bril te produceren.

dus de twee bedrijven hebben hun vakbond geformaliseerd om AR-brillen te bouwen en het lijkt erop dat Niantic en Qualcomm al aan het project zijn begonnen.

Bedenk dat we in de toekomst niet langer onze smartphones zouden moeten vasthouden om Pokemon Go of andere titels te spelen die augmented reality hun kracht maken. De "gezamenlijke meerjarige samenwerking" omvat de ontwikkeling van software, maar ook van het hardwaregedeelte van het product, volgens Niantic, maar tegelijkertijd hebben we geen informatie over wanneer we dit product in onze winkels konden zien.

Wat we wel weten, is dat glazen hebben een AI om, altijd met behulp van Pokemon Go als referentie, de wezens op ons scherm nog realistischer te maken, bovendien zullen we dat ook hebben ondersteuning voor 5g om gamesessies vloeiend te maken door de problemen van bufferen of vertragingen van de framesnelheid te verminderen, zelfs op drukke plaatsen.

De volgende generatie brillen zal door Qualcomm worden gebruikt als referentie voor het nieuwe Snapdragon XR2-platform in vergelijking met zijn voorganger XR1, moet een 3K-resolutie garanderen tot 90 fps per oog, zonder ondersteuning voor meerdere camera's voor tracking te vergeten.

Verschillende fabrikanten zijn geïnteresseerd in het werk van Qualcomm, dus het is waarschijnlijk dat we in de 2020 een behoorlijk aantal vergelijkbare apparaten op de markt zullen zien verschijnen als Google Glass. Momenteel lijkt Apple ook aan een soortgelijk project te werken.

Wat vindt u van de samenwerking tussen Niantic en Qualcomm? Hoop je op de realisatie van een product dat augmented reality definitief kan oplossen?

Over aankondigingen gesproken, je hebt gehoord dat Digital Extremes het zal doen aankondiging bij de komende Game Awards met betrekking tot Warframe?