Epic Games Store heeft dit jaar veel exclusieven verkregen, maar op voorwaarde dat er meer vooruitgang wordt gegarandeerd voor ontwikkelaars en uitgevers, naast een betere en genereuzere verdeling van inkomsten dan de directe concurrent van Steam. Nu zet het bedrijf nog een stap vooruit om dingen te verbeteren voor ontwikkelaars die besluiten hun games op het platform te publiceren. Dankzij een recente wijziging van het Epic Games-beleid kunnen ontwikkelaars alle betalings- en aankoopsystemen gebruiken die ze in hun games willen.

Zoals gerapporteerd door Gamasutra, vóór deze wijziging moesten de games in de winkel een Epic-goedgekeurd betalingssysteem gebruiken voor in-game aankopen. Zoals Tim Sweeney, CEO van Epic Games, nu bevestigt, zal er meer keuzevrijheid worden gegeven.

Dit betekent dat ontwikkelaars mogelijk een groter deel van de inkomsten kunnen behouden die worden gegenereerd door in-game verkopen, of het nu gaat om microtransacties of de aankoop van downloadbare content. Vanuit het oogpunt van de consument - en inderdaad voor veel ontwikkelaars - zal deze verandering waarschijnlijk niet veel betekenen, maar nu kunnen ontwikkelaars mogelijk meer uit hun in-game verkopen halen.

We herinneren ons dat het laatste belangrijke nieuws dat is gepubliceerd in Epic Games Store is Phoenix Point, een spirituele opvolger van XCom.

Reacties

antwoorden