De meest verontrustende gruwelen sluimeren in onze gedachten. In slaap gesust door een denkbeeldig met oneindig potentieel, bemesten ze in de baarmoeder van de psyche, krabben en krabben ze de muur van de realiteit en nemen ons mee naar de afgrond van waanzin. De pure terreur, sterk van het machtige paard dat rijdt, de nachtmerrie, beïnvloedt onze afweer, voedt angst, maakt ons paranoïde en kwetsbaar, bevraagt ​​de wereld om ons heen. Niets kan angstaanjagender zijn dan wat in de uitsparingen van de psyche rust, een teken dat het echte gevaar in ons is. Het cijfer van IT hij belichaamde dit concept perfect, exploiteerde de angsten van zijn slachtoffers om ze de zijne te maken, en de meest effectieve scènes van King's boek zitten precies in de onuitgesproken, in niet-gespecificeerde incarnaties, visioenen die zo angstaanjagend zijn dat ze de geestelijke gezondheid van de kleine George Denbrough konden vernietigen in een fractie van een seconde, zonder uit te leggen wat het kind daadwerkelijk zag. Het angstaanjagende Xenomorph getekend door de genialiteit van Giger-angsten, maar het is in de scènes waarin we nog steeds niet weten wat het is voor de Nostromo dat zijn aanwezigheid ondraaglijk is, omdat het een gevaar weerspiegelt dat niet definieerbaar, niet assimileerbaar is. Kort gezegd is het zo de angst voor het onbekende die het gigantische web creëert dat alle andere vormen van angst creëert en versterkt. De kinderlijke angst voor het donker, de angst voor de dood, de angst voor vreemden, verwijzen allemaal naar het concept van vrezen voor wat niet bekend is, wat niet wordt begrepen.

Resultaatbeelden voor blair heks ps4 "

The Blair Witch Project, gelukkige Amerikaanse film van de 1999, speelde veel met de spanning van de toeschouwer waardoor hij bepaalde dingen niet kon zien, waardoor de spanning niet zozeer was gebaseerd op de schrikken, of met plotselinge gebeurtenissen en onmiddellijke toename van het volume (die we kunnen terugbrengen tot een eenvoudige Booh! onverwacht) maar probeerde verschillende elementen te verspreiden die hem ertoe bracht angst te ontwikkelen, een gevoel van onbehagen, dat dan pas zou culmineren in de finale met de echte horror. De techniek van beelden gevonden het vergroot het realisme van waar we duidelijk naar kijken, en stelt het voor als het eenvoudige en ongefilterde verslag van een documentaire, nooit afgemaakt, neergeschoten door de ongelukkige jongens die het slachtoffer zijn van de heks. De titel door Bloober Team en bewerkt door Lionsgate Games volgt niet de heldendaden van de voorvader (of zijn "vervolg" op de 2016) maar gebruikt de ingebeelde fantasie om de verhalen van de Blair Witch nieuw leven in te blazen. Er is natuurlijk geen tekort aan verwijzingen naar de film, terwijl je probeert een product te maken met een goed gedefinieerde identiteit, hoewel trouw aan het originele werk.

c

Een speciale dag

reeks twee jaar later de feiten die plaatsvonden in The Blair Witch Project, de game plaatst ons in de schoenen van Ellis Lynch, een voormalige politieman die deelneemt aan de zoektocht naar de kleine Peter Shannon, verdwaald in het bos van Black Hills. Geholpen door zijn vertrouwde hond Bullet, speelt Ellis zijn zoektocht in de diepten van het bos en ontdekt hij stap voor stap zijn enorme geheimen. Uiteraard zijn er, hoewel er andere mensen op zoek zijn naar Peter, snel de contracten met de groep verloren, waardoor onze missie alleen wordt ondersteund door onze vierbenige partner. Dankzij de hulp van Bullet kunnen we door het gebied schuren, verborgen voorwerpen vinden en sporen vinden die waardevolle aanwijzingen kunnen onthullen voor de positie van het ongelukkige kind, in een race tegen de tijd die heel snel neemt het een gekke en wanhopige wending. De ontdekking van een klein kamp stelt ons in staat om het belangrijkste object van het avontuur te verkrijgen: een camera die dat kan de omgeving om ons heen manipuleren. Het vinden van de rode dozen verspreid over het speelgebied en het vooruitspoelen of terugspoelen van de band is het mogelijk om in contact te komen met de objecten in de films. Een gesloten deur in onze wereld kan worden geopend door een film te bekijken die deze wijd open toont, een pad geblokkeerd door omgevallen bomen kan worden vrijgemaakt door de band terug te spoelen die het exacte moment van de crash vastlegt. Een onverwacht element van spelen, dat aanvankelijk botst met het uitstekende realisme waarin het spel ons onderdompelt, maar gerechtvaardigd door de aard van de plaats waar we ons bevinden en dat een interessante snit biedt voor de dynamische puzzels van ervaring. De titel bestaat daarom uit ronddwalen door het bos, zijn absurde regels tegenkomen en niet alleen de kleine Shannon proberen te redden, maar ook onze huid. Er zijn geen echte flitsen of nieuws in de gameplay en er zijn bramen beide over het beheer van enkele puzzelsessies, vaak te simplistisch, en verder tempo van spelen, die, hoewel van beperkte duur, er niet altijd in slaagt het juiste gewicht te geven aan de situaties waarin men tegenkomt, bij sommigen blijft stilstaan, bij anderen haastig. Bovendien dient het speelse raamwerk meer dan wat dan ook om de speler ertoe aan te zetten door te gaan en laag voor laag te ontdekken, het verhaal van Ellis en zijn pad in het bos. Het potentieel van het spel, ongetwijfeld aanwezig, wordt daarom niet volledig benut en laat vaak goede ideeën zoals deze achter: ideeën.

Resultaatbeelden voor blair heksenspel "

Spookverhalen

De spil waarop de hele ervaring van Blair Witch draait, ligt daarom meer over gesproken tekst dan over gameplayen inderdaad, er is een grotere betrokkenheid in deze zin. De sfeer van de 90-jaren omringt ons onmiddellijk, dankzij de mobiele telefoon van Ellis die de geluiden en schermen volgt van de iconische Nokia uit die tijd. Naast het dienen voor het ontvangen of verzenden van telefoontjes en het lezen van berichten gerelateerd aan het verhaal, kun je door het menu bladeren en drie verschillende mini-games tegenkomen, de eerste twee zijn parodieën op Snake en Space Invaders terwijl de derde T-Rex Runner voorstelt, de mini-game van Chrome speelbaar wanneer internet afwezig is. Een element dat de onderdompeling versterkt en zowel een rol in het verhaal zelf speelt, als een meer accessoire maar nog steeds zeer welkom. De camera is duidelijk een citaat uit de 99-film en het slaagt ook in de taak om te zijn speels en sfeervol element tegelijkertijd. The Forest of Black Hills presenteert verschillende, min of meer uitgestrekte gebieden, die proberen de productielandschappen te onderscheiden, zonder aan een enkel perspectief vast te houden. In die zin de titel werken, erin slagen voldoende afwisseling te bieden aan een locatie die nauwelijks verschillende ideeën kan bieden. Ik probeer het tempo in het bos verder te breken flashback van Ellis, een personage uit het verleden dat allesbehalve rooskleurig is. Helaas, als de eersten werken aan het hebben, wat enige dynamiek vertoont die verband houdt met zijn mislukte huwelijk, zijn degenen die de achtergrond van het personage moeten afbakenen te flauw, misbruik maken van een cliché te veel misbruikt, niet intrigerend en zelfs een beetje niet op zijn plaats, proberen meer (lage kwaliteit) vlees op het vuur te gooien. Dit aspect is degene die botst met de goede sfeer die in elkaar wordt gecreëerd, waardoor het personage dat het probeert te verdiepen, maar dat het meer gespikkeld maakt, een ander slachtoffer wordt van een zeer concreet maar ook heel duidelijk horrorconcept . Effectieve momenten en goede ideeën ontbreken niet (hoewel de verschillende wendingen allemaal erg voorspelbaar zijn) en in de vroege uren is het spel op sommige manieren ook zeer interessant, maar zodra de knooppunten dichterbij komen en dichter bij delaatste smakeloos, verliest het spel onvermijdelijk glazuur en vertoont het ook een zwak punt in het schrijven dat de ervaring niet helemaal uitdaagt, maar het zeker zeker bestraft.

Resultaatbeelden voor blair heksenspel "

"Registreer je?"

Beschouwd als de budge prijswaarvoor het wordt voorgesteld, is technisch gezien Blair Witch meer dan sufficiente. Er zijn geen panorama's om je sprakeloos te laten en over het algemeen is de game doordrongen van een bepaalde ruwheid van modellen ma het uitstekende werk gedaan op audio (bijgestaan ​​door een overtuigende voordracht) en door het bouwen van de gamewereld slaag er in om een ​​overtuigende en meeslepende sfeer te creëren, zij het met wat uitstrijkje vanwege hun eigen technische limieten, zoals sporadische glitches en soms zeer slechte visuele elementen. De artistieke sector fluctueert, maar slaagt erin om enkele opvallende glimpen te geven. De verschillende verwijzingen naar The Blair Witch Project helpen in deze zin, zonder het product in een te gesloten richting te dwingen, maar het van het begin tot het einde effectief te begeleiden.

wp

FFWD

Blair Witch is een titel die overtuigt niet volledig, maar dat moet toch niet worden vermeden. Weten wat te doen, misschien zelfs de kans hebben gehad om te spelen andere teamtitels, en niet geconfronteerd met het spel met te hoge verwachtingen, kunt u veilig productie een kans geven zonder verbrand te worden. Blair Witch slaagt er op de een of andere manier in om meer te zijn dan de som der delen en kan daarom de vreugde maken van degenen die van dit soort productie houden, het is heel moeilijk om degenen te overtuigen die gewoon naar dit genre willen uitkijken, misschien omdat ze bewonderaars zijn van het werk waarvan het is afgeleid. de goede ideeën en de goed gebouwde sfeer wordt verzwakt door een zekere onderliggende "luiheid" die een niet al te veilige ontwikkeling van het werk waarmee hij geconfronteerd werd, afbakent, strompelend in de laatste sessie, die de verwachtingen van een krachtige afsluiting verraadt, die een grotere zin naar het pad naar hetzelfde. terwijl de beet missen nodig om een ​​gedenkwaardig verhaal te maken en een titel te blijven die nauwelijks in de herinnering van spelers zal blijven, blijft Blair Witch een titel met een zekere charme, die nauwelijks voldoende is.