League of Legends is nu meer dan alleen een videogame, en hoewel veel gebruikers er een relatie mee hebben haat en liefde met de titel, de MOBA van Riot Games door de jaren heen is het een echt wereldwijd fenomeen geworden. Veel grote titels hebben gedurende het hele decennium van zijn leven geprobeerd LoL van de meest populaire gametroon ter wereld te verdrijven, en hoewel de explosie van het Fortnite-fenomeen vorig jaar nu voorbestemd leek om elk record voor altijd te overtreffen, tijdens deze 2019 wist de titel van Riot de top van Twitch.

De rangorde melden is het gezamenlijke rapport van StreamElements en Arsenal.gg, die in hun State of the Stream 2019-rapport liet trends zien in de populairste streamingplatforms op internet. Hoewel Fortnite wereldwijd een zeer populair spel blijft, is de procentuele verandering in het afgelopen jaar negatief, terwijl League of Legends zijn groeitrend constant heeft gehouden.