We stoppen nooit over praten PT De "speelbare teaser" was in feite de teaser van een Stille heuvels geregisseerd door Hideo Kojima dat zal nooit het licht zien. De speler moest verschillende keren door een lus gaan, in een gang, en bepaalde acties ondernemen om vooruit te komen. Uiteindelijk, als alles correct was gedaan, hadden de spelers naar buiten kunnen gaan en een korte blik op de stad en de hoofdpersoon van het spel kunnen werpen, Norman Reedus. Een modder hij verbond zich echter en wist de stad te verkennen. En dit gebied, dat slechts een kort moment aan het einde van de ervaring wordt gezien, is enorm en zeer gedetailleerd.

Lance McDonald heeft een video gemaakt, die je hieronder kunt zien, die het panorama toont verborgen voor de ogen van de meeste spelers.

In PT verbinden de deuren in de gang de speler met andere kaarten, elk met zijn eigen ID-code. Deze kaarten zijn meestal andere gangen, elk iets anders. Dit creëert de illusie van een eindeloze gang. McDonald veranderde een deel van de code om ervoor te zorgen dat de eerste deur van het spel de speler naar het einde van de stad brengt. Dit gebied heeft zijn eigen ID en wordt aan het einde van het spel in realtime weergegeven.

Het is geweldig om te zien zorg en details ingevoegd in een deel van de kaart dat in theorie toch niet verkenbaar zou zijn geweest. Veel van deze inhoud, zoals geparkeerde auto's, kleine planten, hekken en afval, wordt niet eens door de speler gezien of slechts voor een kort moment, van veraf, tijdens de laatste scène.

Dit gebied was nooit bedoeld om door de speler te worden verkend en heeft geen botsing. Dit betekent dat de modder in het veld valt, een beetje zoals in klassieke Bethesda-bugs. In dit geval is de val echter niet oneindig. Lisa, de boze geest die je achtervolgt in de gang, verschijnt en doodt de speler en herstelt het spel. Het lijkt er daarom op dat de ontwikkelaars een evenement hebben gemaakt voor het geval de speler deze bug tegenkomt. Om het probleem te omzeilen, heeft McDonald het spel verder aangepast en het personage laten zweven, waardoor hij het kon verkennen Silent Hill in PT