Een collectie in hoge definitie van de nooit te geliefde Xenosaga in het verleden was het mogelijk geworden, maar toen werd alles zonder duidelijke reden geannuleerd; om er vandaag over te praten is Katsuhiro Harada van Bandai Namco.

De regisseur van de Tekken-serie heeft inderdaad gedeclareerd dat een remaster van deze geliefde JRPG-serie, maar op dit moment een niche zou zijn van moeilijk te bereiken na een zorgvuldige marktanalyse.

Xenosaga HD, volgens Harada, toen als vandaag het heeft geen zin vanuit het oogpunt van winstgevendheid, hoewel er in 2014 echt iets bewoog. Uiteindelijk verwierp Bandai Namco het idee echter opnieuw en bleven alle fans van de saga met lege handen.

In ieder geval blijft Harada consumenten vragen om zich te laten horen, al dan niet van het besef HD-collectie van Xenosaga zal altijd en alleen afhangen van de verkoopmogelijkheden.