De Britse markt is altijd een referentiepunt geweest voor ranglijsten en verkoopgegevens van videogames, het is daarom interessant om de Britse ranglijst in de laatste dagen van 2019 te bekijken om te begrijpen hoe de markt is geëvolueerd, tenminste in Engeland, en vervolgens trekken hun eigen conclusies. Het is duidelijk dat deze periode als zeer bijzonder moet worden beschouwd, aangezien de laatste weken van het jaar worden gekatalyseerd door kerstcadeaus.

Britse ranglijst

Laten we de vorige week vergelijken met de huidige, waarbij we de finale van de top 10 van het huidige jaar evalueren. Interessant hoe de top vijf posities geen verandering hebben ondergaan, terwijl sommige titels zijn gestegen dankzij kerstcadeaus (waarschijnlijk).

1 - Call of Duty: Modern Warfare

2 - Fifa 20

3 - Star Wars Jedi: Fallen Order

4 - Mario Kart 8 Deluxe

5 - Luigi's Mansion 3

6 - GTA V (die vijf posities van vorige week herstelt)

7 - Borderlands 3 (net als GTA stijgt de Gearbox-titel vijf stappen op het leaderboard)

8 - Net Dance 2020 (Wii's zwanenlied schuift één positie)

9 - Pokemon zwaard (Pocketmonsters hebben deze week drie punten verloren)

10 - Crash Team Racing Nitro-gevoed (Achterlicht, zogezegd, de remake van de beroemde race-arcade blijft stabiel op de tiende positie)

Hier zijn de tien hoofdrolspelers van deze koude december 2019, indrukwekkend om te zien dat titels als Mario Kart 8 Deluxe nog steeds op de top van de golf blijven op zo'n grote afstand van de releasedatum.

Zoals in het begin werd gezegd, is het duidelijk dat Kerstmis deze ranglijst sterk heeft beïnvloed, daarom is het logisch om te vragen: wat waren je spellen onder de boom?