Op PlayStation-blog, Sony heeft officieel de best verkopende ranglijsten voor digitale games vrijgegeven voor zowel de Verenigde Staten als Europa. De ranglijsten in kwestie richten zich alleen op het PlayStation 4-platform en sluiten PS3 of PS Vita uit en zijn onderverdeeld in vier hoofdcategorieën: PS4-games, PS VR-games, gratis te spelen games en uitbreidingen / DLC.

Kijkend naar de grafieken, Call of Duty: Modern Warfare e Grand Theft Auto V ze klommen respectievelijk in de hitlijsten in de Verenigde Staten en Europa. Call of Duty is de meest gedownloade game van 2019 voor PS4-eigenaren in de Verenigde Staten. Het is geen al te verrassende statistiek, want Call of Duty is traditioneel elk jaar een van de best verkopende games. Op de een of andere manier slaagt Grand Theft Auto V er op de een of andere manier echter nog steeds in om de heerschappij te voeren, wat maar liefst zes jaar oud is.

Voor de andere categorieën ook niet Apex Legends dat geleverde blijf opvallen als de beste gratis te spelen, waarbij Apex zelfs de enorme populariteit van Fortnite weet te overtreffen. Voor PS VR was Beat Sabre het best verkochte VR-spel in zowel Noord-Amerika als Europa, terwijl de DLC van Fortnite de DLC-hitlijsten in beide regio's volledig domineerde.

Enkele van de meest interessante statistieken die worden benadrukt door de volledige lijst van bestsellers voor de PlayStation Store, betreffen echter de PS4-exclusieve Days Gone die eruit ziet als de best verkochte digitale exclusief van 2019. Onder de PS4-exclusives in de ranglijst hebben we: God of War en Marvel's Spider-Man, respectievelijk op nummer 15 en nummer 20.

Raadpleeg de tabellen op de website voor meer informatie over de best verkochte digitale games in de PlayStation Store in 2019 officiële PlayStation-blog.