La Steam-pagina di Grand Theft Auto 4 stelt je niet langer in staat om het spel te kopen, zelfs als er geen verklaring is waarom. GTA Vice City verdween in 2012 voor korte tijd van de markt vanwege een auteursrechtklacht wegens het opnemen van het nummer Wanna Be Startin 'Something van Michael Jackson, maar sindsdien is Rockstar voorzichtiger met licentiekwesties . Tot 2018 is GTA 4 bijgewerkt om verschillende nummers van Vladivostok FM te vervangen voordat de bijbehorende licenties verlopen.

Een andere mogelijkheid is dat het verwijderen uit de Steam-catalogus verband houdt met Games voor Windows Live, die GTA 4 nog steeds vereist om te kunnen functioneren. Elke game op GFWL vereist een unieke sleutel die is gegenereerd door Microsoft, en het is mogelijk dat Valve ze onverwacht uitverkocht heeft of een beschikbaarheidsprobleem heeft ondervonden.

Er is ook de mogelijkheid dat Rockstar GTA 4 van Steam heeft verwijderd voordat het exclusief werd voor zijn Rockstar Launcher.