Star Wars Jedi: Fallen Order is de nieuwste Respawn-inspanning die is uitgebracht op consoles en pc. Velen vonden de game leuk, maar Lucasfilm was niet overtuigd van het resultaat.

We leren achter de schermen over de ontwikkeling van het actie-avontuur dat zich afspeelt in het Star Wars-universum. De titel presteerde goed onder critici en spelers, maar Lucasfilm geloofde dat het creëren van een titel op basis van Jedi, lichtzwaard en de Force niet succesvol zou zijn.

Star Wars Jedi: Fallen Order speelt zich af in de periode direct na de grote Jedi-zuivering als gevolg van order 66, de order gegeven door de nieuwe keizer Palpatine. Ondanks de goedheid van de titel, Respawn, moet je jezelf meten met Lucasfilm, die een spel wilde op basis van blasters en premiejagers.

"Ik zei: 'Hé, wat als we een spel spelen over de Jedi en de Force-krachten?' Ze voelden zich hier helemaal niet comfortabel bij. Ze gooiden het weg, 'Hoe zit het met blasters of premiejagers?' "

Volgens Sting Amussen, gamedirecteur van Star Wars Jedi: Fallen Order, hij gaf toe dat hij Lucasfilm moest overtuigen om een ​​titel te maken op basis van wie de Force gebruikt. Sting sprak over de moeilijkheden die zich voordeden om Lucasfilm te overtuigen, die momenteel het hele Star Wars-universum bestuurt. Bovendien lijkt het erop dat de Lucasfilm-jongens zeer beschermend zijn voor het Star Wars-universum en vooral voor de Jedi.

“Dit valt niet samen met het idee waarmee we het team hebben gebouwd; je kunt ons ook vragen om op dit punt een racetitel te maken. Maar ik denk niet dat ze bijzonder blij zullen zijn met het resultaat. "

Er waren twee Star Wars-games die werden geannuleerd, de eerste was 1313, de titel die jaren geleden werd gepresenteerd, precies gebaseerd op premiejagers die helaas het licht niet meer zagen. Dan was er het Visceral Games-project, Project Ragtag dat helaas nooit het daglicht zag vanwege Electronic Arts.

“De Jedi zijn de heilige graal. Om een ​​spel op de Jedi te spelen, moet je het verdienen. Er was wat drukte, maar ze konden zien waar ik vandaan kwam en ze zeiden: 'Oké, we kunnen beginnen met het maken van een spel over wie de Force gebruikt, maar niet over de Jedi'. En dan komt het spel uit en zijn naam is Jedi. "

Blijkbaar heeft Respawn's vastberadenheid en doorzettingsvermogen uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen, hoewel premiejagers de laatste tijd erg populair zijn geworden bij fans, ook dankzij series als The Mandalorian.

Wat vind je van het verhaal? Vond je de Star Wars-titel geboren van de makers van Titanfall of ben je het eens met het idee dat Lucasfilm had? In de tussentijd heb je dat over de nieuwe film gehoord Is Doctor Strange weg zonder een regisseur?